Cine este Marian Basa, pictorul fără mâini care a participat la Chefi la cuțite, în sezonul 6

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
21/11/2018, 11:59
Cine este Marian Basa, pictorul fără mâini care a participat la Chefi la cuțite, în sezonul 6 GALERIE FOTO
Marian Basa, pictorul fără mâini, a obţinut un cuţit în cadrul emisiunii "Chefi la cuţite"

Marian Basa a fost protagonistul unui moment emoţionant în cadrul show-ului de gătit „Chefi la cuţite”, de la Antena 1. Tânărul s-a născut cu un handicap grav la membrele superioare, pe care nu le poate folosi, însă nu s-a descurajat şi a încercat să-şi facă visul posibil. La 11 ani, fără să se folosească de mâini, a început să picteze cu… picioarele.

A absolvit Liceul de Arte şi chiar a participat la faza pe judeţ a Olimpiadei Naţionale de Artă pe ţară: ”Am înțeles că asta este viața mea, am una singură și trebuie să o fac fericită. Niciodată nu am știut cum este mai ușor, ca să știu ce înseamnă acum că e greu. După ce am învățat să desenez și am văzut ce iese din … picioarele mele, am tras cu dinții să fiu din ce în ce mai bun. Am înțeles că Dumnezeu mi-a dat un dar minunat și am vrut să studiez din ce în ce mai mult”, spune Marian Basa, citat de a1.ro.

Marian Basa, pictorul fără mâini de la Chefi la cuțite

Acesta a mai spart o limită atunci când a ales să-şi urmeze o altă pasiune pe care o avea pe lângă pictură, gastronomia. Aşa a ajuns la Chefi la cuţite, de la Antena 1, unde i-a încântat pe juraţi. ”În bucătărie mă simt ca și cum aș picta, mă joc cu texturi și culori. Este un sentiment de creație și de a deveni mândru prin produsul pe care îl prezinți.”

Aşa pictează Marian Basa, cu picioarele. Şi reuşeşte portrete uimitoare, la fel cum sunt şi preparatele din bucătărie, pe care le face tot cu picioarele. În imagine pictează un portret cu piciorul
Aşa pictează Marian Basa, cu picioarele. Şi reuşeşte portrete uimitoare, la fel cum sunt şi preparatele din bucătărie, pe care le face tot cu picioarele

Maran Basa a gătit fără mâini la Chefi la cuţite şi le-a făcut celor trei juraţi un preparat dificil, peşte în crustă de nucă şi condimente, cu caviar de lime, iar Scărlătescu a rămas fără cuvinte atunci când a văzut cine le-a pregătit o asemenea mâncare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×