China a interzis accesul turiștilor pe Everest! Motivul pentru care a luat această decizie

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
16/02/2019, 17:10
China a interzis accesul turiștilor pe Everest! Motivul pentru care a luat această decizie GALERIE FOTO
China a interzis accesul turiștilor pe Everest! Motivul pentru care a luat această decizie

China a interzis accesul turiștilor pe Everest! Există un motiv serios pentru care autoritățile chineze au făcut acest lucru. În perioada următoare turiștii nu vor mai avea voie în tabăra de bază de pe Everest situată în Tibet. Autoritățile vor să curețe muntele de deșeuri, dar și de cadavrele alpiniştilor, victime ale muntelui.

„În primul rând, vom alege trei sau patru puncte pe versantul nordic în care vom amplasa rămăşiţele. Acolo unde va fi posibil, le vom muta la vale în mod colectiv”, a declarat Nyima Tsering, conducătorul China Mountaineering Team. „Până în prezent am localizat şaisprezece cadavre de-a lungul rutei de ascensiune de pe versantul nordic”, a explicat și Dechen Udrup din cadrul Asociaţiei de Alpinism din Tibet.

China a interzis accesul turiștilor pe Everest! Vor să curețe muntele de cadavre și deșeuri

China a interzis accesul turiștilor pe Evrerest. Celebra tabără de bază nu va mai fi accesibilă decât pentru alpiniști, nu și pentru turiști. Decizia a fost luată de autoritățile chineze după ce pe versantul muntelui s-au strâns prea multe deșeuri de la expediții, dar și cadavre în urma numărului mare de ascensiuni soldate cu decese ale turiștilor sau alpiniștilor.

Autoritățile vor să curețe Everestul de deșeuri, dar și de cadavrele alpiniştilor, victime ale muntelui.

Interdicția de a mai ajunge la tabăra de bază de pe Everest se aplică  “turiştilor obişnuiţi” nu şi alpiniştilor care au obţinut autorizaţie de ascensiune. Accesul va fi restricţionat de la Mănăstirea Rongbuk, situată la aproximativ 5.000 de metri, în sus. Aceasta va fi ultima locație unde turiștii vor avea acces. De la 5.000 de metri spre vârf nu vor avea voie decât alpiniștii cu autorizație primită de la autorități. Autoritățile chineze vor să limiteze tot mai mult accesul pe Everest până spre crestele sale ce trec de 8.000 de metri, dar cele din Nepal nu sunt de acord. Vizitarea versantului este principala sursă de venit a săracei țări asiatice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×