Cum poți încălzi mai ușor încăperile din locuința ta pe timpul gerului? Iată sfaturi și trucuri utile și ușor de realizat! Ai nevoie de acesta, cu atât mai mult cu cât se anunță temperaturi din ce în ce mai joase. Meteorologii avertizează!
„Daca pe parcursul zilei de luni in jumatatea de est a tarii va mai ninge putin, marti este o zi de pauza. In noaptea de marti spre miercuri ne asteptam la ninsori aproape in toate regiunile, mai putin in Sud-Estul Romaniei unde va aparea lapovita sau ploaia si va creste riscul de polei”, a declarat meteorologul de serviciu.
Trucuri utile pentru a încălzi mai ușor locuința pe timpul gerului
Când afară este frig, nimic nu poate fi mai frumos decât gândul că vei ajunge acasă la căldurică. Ce te faci când în locuința ta nu este chiar senzația de confort și căldura la care sperai? Casa trebuie și ea pregătită pentru sezonul rece, la fel cum îți schimbi garderoba pentru iarnă, așa trebuie să te preocupi și de ce este în jurul tău. Iată cele mai bune sfaturi pentru a-ți face cald.
Cum să-ți faci mai cald în casă?
-Folosește culori deschise
Specialiștii recomandă să te folosește de cât mai multe obiecte pentru casă deschise la culoare. Iarna este lungă, așa că ai nevoie de ceva care să-ți ofere lumină.
-Mai multe tipuri de lumini
Ai nevoie de multe lumini pentru a-ți crea o altă atmosferă.Lămpile şi lampadarele cu abajur textil, bej sau auriu, aduc o notă de senzualitate şi de intimitate. Se pun pe noptierele din dormitor, lângă un fotoliu din living unde mai stai să citeşti sau pe masa de lucru.
-Covoare pufoase
Covoarele pufoase dau senzația de căldură și se și simt plăcut. Desigur că vara te poți lipsi de ele, dar iarna sunt un lucru indispensabil. Important este să fie groase şi într-o culoare deschisă. Un covoraş este absolut necesar şi pe gresia de la baie. Pentru a nu sta cu picioarele direct pe gresie, cumpără unul din fibre textile moi şi pufoase.
-Fețe de masă lungi
Fețele de masă lungi cuprind un altfel de cadru, mai indim, dar și mai călduros. De asemenea, și cearșafurile de pat pot fi mai lungi pentru a oferi aceeași senzație. Un dormitor primitor, iarna, conţine pleduri sau blăniţe pe pat şi pe jos, lumânărele pe noptiere şi pernuţe decorative în culori calde.
-Mirosul
Mirosul ajută și el la senzația de confort și căldură. Te poți folosi de arome precum portocală sau scoțișoară. Cuișoarele și vanilia sunt și ele bune. Ai grijă mare să izolezi bine sursele pe unde poate intra frigul. Cumpără-ți un calorifer electric pe care să-l pui unde nu ajunge căldura emanată de calorifere.