Ce este hernia de disc, boala de care este suspect Liviu Dragnea. Cum se poate evita operaţia

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/03/2019, 15:17
Ce este hernia de disc, boala de care este suspect Liviu Dragnea. Cum se poate evita operaţia GALERIE FOTO
Ce este hernia de disc?

Iată tot ce trebuie să știi despre hernia de disc. Care sunt modurile de prevenire și care sunt simptomele? De asemenea, iată și tratamentul pentru cea mai des întâlnită boală din secolul 21. Durerile de spate netratate pot duce la complicații foarte grave.  Hernia de disc este deseori rezultatul unei uzuri legate de îmbătrânire care se numește degenerarea nucleului pulpos. Odată cu înaintarea în vârstă, discurile pierd conținutul de lichid. Lucrul acesta produce o mai puțină flezibilitate și o predispunere la fisurare sau rupere, din păcate, chiar și dacă vine vorba de o micămișcare sau răsucire.

Ce este hernia de disc: tratament și simptome

Specialiștii susțin că posibile cauze ale herniei de disc sunt: fumatul, predispoziția către sedentarism, statul prelungit pe scaun, efort fizic exagerat după un repaos mare, ridicarea greutăților greșit, înaintarea în vârstă și traumatismele coloaei vertebrale. Diagnosticarea bolii se fac printr-un examen clinic: radiografie, RMN, tomografie computerizată, alături de mielografie.

Simptomele sunt în funcție de zona în care apare aceasta. Dacă hernia este limbară, durerile în zona copselor, a feselor sunt cele ce vor indica asta, dacă hernia este cervicală, durerile sunt la nivelul umerilor și al brațelor.  “O hernie de disc trebuie operată atunci când avem durere rebelă la tratament, când avem deficit motor în evoluţie severă, sub tratament, sau dacă apare incontinenţa urinară. Atenţie mare la definiţia deficitului motor, pentru că, de cele mai multe ori, mersul şchiopătat, de exemplu, este rezultatul apărării dureroase şi nu al unui deficit motor real,” a spus medicul Ovidiu Palea, despre hernia de disc.

 Tot ce trebuie să știi despre hernia de disc!
Tot ce trebuie să știi despre hernia de disc!

Hernia de disc: Operația nu este necesară!

Doctorul Ovidiu Palea a afirmat faptul că atunci când vine vrba de o hernie de disc, nu operația este prima soluție. “Frecvent este luată în discuţie operaţia, deşi nu este necesară! Avem aceste hernii de ani şi ani de zile, în general fără simptome, iar în momentul în care apar crizele, de cele mai multe ori trec prin repaus scurt (maxim 2-3 zile) şi tratament cu antiinflamatoare. De fapt, riscul ca o hernie să se rupă şi ne paralizeze este extrem de mic.”  

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×