Când va fi inaugurat metroul Drumul Taberei! Demersurile, blocate în instanță

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 18:10
Când va fi inaugurat metroul Drumul Taberei! Demersurile, blocate în instanță GALERIE FOTO
Încă nu s-a stabilit când va fi inaugurat primul tronson al liniei de metrou din Drumul Taberei

Vești proaste pentru bucureșteni! Chiar dacă fostul ministru al Transporturilor Lucian Șova anunța că locuitorii din cartierul Drumul Taberei vor putea circula cu metroul până în 2019, sunt mari șanse ca acest lucru să nu se întâmple nici în acest an. Motivul este unul incredibil! Demersurile sunt blocate în instanță, astfel că ar putea dura ani buni până când Magistrala 5 să fie dată în folosință.

După ce în anul 2008 au fost deschise licitațiile pentru selectarea unui constructor care să execute magistrala Drumul Taberei – Pantelimon, lucrările au demarat în 2011, societatea Astaldi stabilind un termen de finalizare de 4 ani. Numai că socotelile nu au stat tocmai așa cum au fost trecute pe hârtie. Linia de metrou nu a fost gata nici în 2015, nici în 2016, iar în 2017 termenul de finalizare a fost din nou prelungit. Metrorex a deschis o licitație pentru a alege firma care avea să execute sistemul de automatizare si protecție pe noua magistrală, investiție care s-a ridicat la 121 de milioane de euro.

Lucrările la linia de metrou Drumul Taberei au început în 2011
Lucrările la linia de metrou Drumul Taberei au început în 2011

Încă nu s-a stabilit când va fi inaugurat primul tronson al liniei de metrou din Drumul Taberei

Firmele Siemens și Alstom s-au înscris la licitație, însă Siemens a fost descalificată ulterior, astfel că a contestat în instanță decizia Metrorex. Existau, de fapt, două dosare. Primul s-a rezolvat pe 15 noiembrie. Al doilea, însa, era suspendat până la soluționarea primului. Iar fiind sfârșit de an, instanța n-a mai făcut nimic în cazul acestui al doilea dosar. Cu alte cuvinte, nu l-a repus încă pe rol. Noi am solicitat repunerea pe rol, astfel încât această chestiune să se clarifice cât mai curând și să nu ne mai întârzie la infinit. Termenul în care se va putea deschide Magistrala 5 depinde acum de ce va stabili instanța și de momentul în care o va stabili”, a declarat pentru ziare.com Dumitru Sodolescu, directorul-executiv al Metrorex SA.

Magistrala 5 de metrou va fi deschisă pe etape
Magistrala 5 de metrou va fi deschisă pe etape

În acest moment este sigur doar faptul că Magistrala 5 va fi deschisă pe etape. Primul tronson care urmează să fie deschis va fi cel dintre Râul Doamnei și Eroilor. Până în 2023 ar urma să se deschidă și tronsonul Eroilor – Piața Iancului, urmând ca până în 2030 să fie gata și tronsonul Piața Iancului – Pantelimon.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×