Calendar ortodox marți, 25 decembrie: Nașterea Domnului Dumnezeu

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/12/2018, 15:56
Calendar ortodox marți, 25 decembrie: Nașterea Domnului Dumnezeu
Azi se sărbătorește Nașterea lui Isus Hristos

Azi, potrivit Calendarului Creștin Ortodox, se prăznuiește Nașterea celui după trup a Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Bunul Dumnezeu a văzut neamul omenesc care era chinuit de diavol, apoi I s-a făcut milă și a venit să-l ocrotească. „Bucură-te ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine!”, a spus atunci Arhanghelul Gavriil pentru Născătoarea de Dumnezeu. „Ea [Maica Domnului] este purtătoare de grijă şi organizatoarea generoasă a banchetului desfătării dumnezeieşti şi îndumnezeitoare;

şi, simplu spus, Mama Celui care pentru bunătatea Lui negrăită S-a făcut frate al nostru, e procuratoare şi repartizatoare autentică a tuturor darurilor supranaturale şi necreate ale Duhului dumnezeiesc care se dau acum şi care sunt încă adunate în vistierie, prin care ne facem fraţi şi comoştenitori a lui Hristos”, a spus Teofan al Niceei.

Calendar ortodox 25 decembrie: Nașterea lui Iisus Hristos

„Naşterea Ta, Hristoase Dumnezeul nostru, răsărita lumii lumina cunoştinţei; că întru dânsa, cei ce slujeau stelelor de la stea s-au învăţat să se închine Ţie, Soarelui Dreptăţii, şi să Te cunoască pe Tine, Răsăritul cel de sus, Doamne, slavă Ţie. Fecioara astăzi pe Cel mai presus de fiinţă naşte şi pământul peşteră Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc şi magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi S-a născut prunc tânăr, Dumnezeu Cel mai înainte de veci. ”  S-a zămislit Domnul nostru Isus Hristos, din Maria Fecioara. Când a venit pe lume, a adus căldură peste tot locul și fericire pururi.

„Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinţii îngeri. Pe cel ce Mă va mărturisi pe Mine în faţa oamenilor, îl voi mărturisi şi Eu în faţa Tatălui Meu Care este în ceruri; dar de cel ce se va lepăda de Mine în faţa oamenilor, de acela Mă voi lepăda şi Eu în faţa Tatălui Meu Care este în ceruri. ”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×