Calendar ortodox 29 decembrie! Mare sărbătoare a creştinilor

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
28/12/2018, 17:12
Calendar ortodox 29 decembrie! Mare sărbătoare a creştinilor GALERIE FOTO
Calendar ortodox 29 decembrie

Pe Conform calendarortodox, 14.000 de prunci au fost ucişi în această zi:

„Irod, împăratul iudeilor, a poruncit magilor să se întoarcă pe la el ca să-i spună şi lui unde este Împăratul, Care S-a născut şi pe Care li-L vestise steaua ce-o urmau, pentru ca să se închine şi el Lui. Îngerul Domnului însă le-a spus magilor să nu mai treacă pe la Irod, ci să se ducă pe alta cale în ţara lor.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Calendar ortodox 29 decembrie

Şi aşa au făcut. Irod, văzând că a fost înşelat de magi, s-a supărat tare. A cercetat cu de-amănuntul vremea când s-a arătat steaua şi a trimis ostaşi ca să omoare pe toţi pruncii, din Betleem şi din împrejurimi, de la doi ani în jos. Că se gândea că de va ucide pe toţi pruncii, atunci va ucide negreşit şi pe Împăratul ce va să fie, şi nu va mai unelti împotriva tronului lui. Dar în zadar s-a ostenit, nebunul! Nu-şi dădea seama, că omul nu poate împiedica voia lui Dumnezeu. Şi aşa Irod a pricinuit pruncilor împărăţia cerurilor, iar lui şi-a pricinuit osânda veşnică”.

Calendar ortodox 2018
Calendar ortodox 2018

Tot în această zi, mai sunt pomeniţi şi toţi creştinii care s-au săvârşit de foame, de sete, de sabie şi de frig. Conform Calendarului ortodox, tot pe 29 decembrie mai au loc pomenirea Cuviosului Părintelui nostru Marcel, stareţul Mănăstirii Achimiţilor, adică a neadormiţilor, pomenirea Cuviosului Părintelui nostru Tadeu Mărturisitorul. Tot în această zi, pomenirea sfinţirii bisericii sfinţilor patruzeci de Mucenici, ce se afla alături de Halcotetrapilu, pomenirea Cuviosului Părintele nostru Veniamin, care cu pace s-a săvârşit, pomenirea Cuviosului Părintele nostru Antinodor, care cu pace s-a săvârşit şi pomenirea Cuviosului Gheorghe, episcopul Nicomidiei, făcătorul câtorva canoane de cântări şi tropare, care cu pace s-a săvârşit.