“Bugetul pe 2019 este o minciună!” Acuzații dure la adresa Guvernului

Silviu Ghering    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
02/02/2019, 09:14
“Bugetul pe 2019 este o minciună!” Acuzații dure la adresa Guvernului
Acuzații teribile la adresa Guvernului! Bugetul pe 2019 este o minciună?

Ludovic Orban, afirmații grele despre bugetul din 2019! În cursul zilei de vineri, președintele liberalilor a declarat că proiectul de buget pentru anul 2019 este “science fiction”, iar Partinul Național Liberal va urma să vină cu “amendamente de substanţă” pentru a îmbunătăți toate acestea.

“Cum poţi să-ţi asumi o asemenea creştere economică de 5,5%, în condiţiile în care toate prognozele făcute de instituţii internaţionale de prestigiu indică o creştere economică de maxim 4% şi, cel mai probabil, această creştere economică nu va depăşi 3%? Or, este clar că toate cifrele sunt puse din burtă, toate cifrele incluse în buget reprezintă nişte minciuni, aşa cum au reprezentat şi în bugetele pe anii anteriori. În special sumele alocate pentru investiţii şi sumele alocate pentru Educaţie reprezintă nişte minciuni”, a mai declarat, vineri, Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre bugetul 2019: „Anul trecut Guvernul a jefuit comunităţile locale”

În cursul zilei de vineri, Ludovic Orban a criticat afirmațiile guvernanților. “Să vii să spui că vei creşte investiţiile în condiţiile în care din 2012 până astăzi nivelul investiţiilor a fost într-o continuă scădere şi în mare parte creşterea economică are de suferit din cauza lipsei investiţiilor mi se pare o nouă minciună gogonată, care nu stă în picioare şi nu poate fi susţinută”.

Ludovic Orban, despre bugetul 2019.
Ludovic Orban, despre bugetul 2019. „Este o minciună!”

Președintele PNL a mai susținut și că bugetele locale vor avea de suferit pierderi imense.“Aici lucrurile sunt clare – anul trecut Guvernul a jefuit comunităţile locale, confiscând, practic, din bugetele locale la bugetul de stat o sumă de peste 7,5 miliarde de lei, lăsând în aer programe de investiţii, lăsând în aer proiecte la care era necesară cofinanţarea, lăsând în aer o mulţime de servicii publice asigurate către cetăţeni, care nu şi-au îmbunătăţit calitatea, iar anul ăsta, deşi Guvernul minte că alocă cele mai mari sume pentru autorităţile locale, în realitatea taie peste 4,5 miliarde din banii comunităţilor locale, evident făcându-se că le dă bani autorităţilor locale”, a mai precizat Ludovic Orban despre buget.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×