“Bucla libaneză”, metoda prin care hoții reușesc să fure bani de pe carduri. Modul în care funcționează escrocheria

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 15:47
“Bucla libaneză”, metoda prin care hoții reușesc să fure bani de pe carduri. Modul în care funcționează escrocheria GALERIE FOTO
”Bucla libaneză”, ultima metodă de furt de pe card. Sursa foto: bistritaexpress.ro

”Bucla libaneză” este ultima descoperire a hoților în materie de furt de pe card. Această metodă a fost folosită de multe ori la noi în țară, iar păgubiții umplu lista plângerilor la poliție. Această metodă este una destul de ingenioasă, dar nu poate funcționa fără ajutorul victimei, care se încredere în ”bunul samaritean” care le sare în ajutor.

”Bucla libaneză”, ultima metodă de furt de pe card

„Bucla libaneză” este un dispozitiv care se montează la gura bancomatului și care blochează cardul înăuntru. Imediat după accea apare un „binevoitor” care își oferă ajutorul. Pentru a vă putea recupera cardul, acesta va solicita codul PIN, pentru a putea scoate cardul din bancomat. Surpriză însă. Nici acesta nu reușește să recupereze cardul, așa că renunță.

Imediat după aceea, vă veți trezi că nu mai aveți niciun ban în cont, deoarece ”bunul samaritean” s-a folosit de codul PIN al cardului și v-a furat întreaga agoniseală pe care o țineați pe cardul respectiv. Pentru a nu ajunge în postura de victimă a buclei libaneze, iata ce recomanda Politia Romănă să faceți:

”Bucla libaneză”, ultima metodă de furt de pe card
”Bucla libaneză”, ultima metodă de furt de pe card. Sursa foto: adevarul.ro

Acoperiţi tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN

  • Nu lăsaţi la vedere chitanţe, facturi sau alte documente care conţin informaţii despre cardul dumneavoastră bancar!
  • Anunţaţi imediat banca dacă vă schimbaţi datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).
  • Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereţi şi nu permiteţi ajutorul nimănui şi mai ales nu spuneţi nimănui PIN-ul!
  • Nu permiteţi nimănui să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceţi PIN-ul!
  • Acoperiţi tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN şi verificaţi autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.
  • Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN introdus.
  • Înainte de a efectua orice operaţiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.
  • Un alt indiciu asupra falsităţii tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o uşoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×