BNR lansează în circuit un set de trei monede!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/01/2019, 18:16
BNR lansează în circuit un set de trei monede!
Banca Națională a României(BNR) lansează luni în circuitul numismatic un set de trei monede

Banca Națională a României(BNR) lansează luni în circuitul numismatic un set de trei monede din aur, argind și tombac cuprat pentru colecționare, dedicate preluării de către România, la 1 ianuarie 2019, a Președinției Consiliului Europene. Potrivit unui comunicat transmis de BNR, Aversul monedei din aur redă harta Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, acesta fiind momentul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

De asemenea, inscripția în arc de cerc ”România”, va avea valoarea nominală de 100 de lei și anul de emisiune ”2019”. Cât despre aversul monedei din argint, acesta redă harta Uniunii Europene. Aversul monedei din tombac cuptrat redă harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, fiind momentul preluării de către România a Președinției Consiliului Europene. Aceasta va avea inscripția de cerc ”România”, valoarea nominală de 1 leu, stema României și anul de emisie.

BNR lansează în circuitul numinastic un set de trei monede

Reversul comun tuturor monedelor prezintă o compoziție ce conține logo-ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, plus inscripția circulară, Președinția României la Consiliul Uniunii Europene la Consiliul Uniunii Europene. Prețurile de vânzare sunt: 1.965,00 lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede, din aurd, argint și tombac cuprat, fiind inclusă și broșura de prezentare. Moneda de argint va fi de 325,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare, iar cea din alamă, pentru colecționare, va fi de 10,00 de lei, exclusiv TVA.

BNR lansează în circuit un set de trei monede
Potrivit unui comunicat transmis de BNR, Aversul monedei din aur redă harta Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019

De asemenea, monedele din aur, argint, tombac și din alamă, care sunt dedicate preluării de către România, la 1 ianuarie 2019, a Președinției COnsiliului Uniunii Europene, au putere circulatorie pe tot teritoriul. Lansarea în circuitul numinastic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×