Bilete de tratament balnear pentru pensionari 2019: câte persoane pot benficia

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
30/01/2019, 11:22
Bilete de tratament balnear pentru pensionari 2019: câte persoane pot benficia GALERIE FOTO
Biletele de tratament balnear pentru pensionari se vor distribui prin casele teritoriale de pensii.

Ministerul Muncii a publicat recent date importante pentru pensionarii care vor beneficia de bilete gratuite pentru tratament balnear în anul 2019. Documentul oficial elaborat de instituție stabilește numărul tichetelor care se vor acorda în anul care tocmai a început. Sistemul de acordare este gestionat de Casa Națională de Pensii Publice. Aceeași instutuție se ocupă de acordaea, distribuirea și decontarea biletelor de tratament pentru pensionari. Trebuie să știți, însă, că nu toate aceste bilete sunt gratuite, o mare parte fiind compensate, în funcție de legile în vigoare.

Pentru anul 2019, proiectul de lege prevede alocarea unei sume de  335.113 de lei pentru pensionarii care doresc să își trateze anumite afecțiuni în stațiunile balneare din România. Din această sumă pot fi asigurate aproximativ 60.000 de bilete de tratament, mai exact, 59.622. Toate aceste bilete pentru pensionari sunt asigurate pe durata a 19 serii de tratament în stațiunile balneare din România.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
Anumite categorii de pensionari beneficiază de bilete de tratament gratuit
Anumite categorii de pensionari beneficiază de bilete de tratament gratuit

Câte bilete pentru tratament balnear gratuit sunt disponibile în 2019

Cele 19 serii de tratament balnear au o durată de 16 zile. Proiectul de Lege privind bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2019 prevede sumele în care trebuie să se încadreze aceste servicii, adică 335.113 mii lei. Casa Națională de Pensii Publice asigură în unitățile sale cele 19 serii de tratament, iar pentru restul se vor achiziționa bilete în urma unei achiziții publice. Casa Națională de Pensii urmează să stabilească prețul maxim pentru un bilet și serviciile incluse în acesta. Pentru anul 2019, tariful pentru un bilet se stabilește potrivit categoriei de confort, potrivit normelor prevăzute în Ordinul Casei Naționale de Pensii.

Concret, conform legii, prețul biletului de tratament balnear inculde doar 12 zile de tratament, iar pensionarii care beneficiază gratuit de aceste bilete trebuie să știe că ele sunt în proporție de 15% din numărul total. Cei care beneficiază de aceste bilete gratuite sunt categorii de pensionari prevăzute în lege, beneficiari ai sistemului de asigurare în urma unor accidente de muncă și alte boli profesionale. Biletele vot fi distribuite prin intermediul caselor teritoriale de pensii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×