Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic care face parte din categoria sărurilor, cu formula NaHCO3. Bicarbonatul de sodiu este cunoscut drept un leac în problemele de digestie, tratează aftele bucale, curăță pielea în profunzime și înălbește dinții. Mai mult, bicarbonatul de sodiu te poate scăpa de petele galbene de transpirație de pe haine, presărat pe pământ ajută roșiile să crească, iar dacă arunci un praf de bicarbonat de sodiu peste nisipul litierii pisicii, mirosul va dispărea.
Curăță pielea și părul – Bicarbonatul absoarbe excesul de sebum și curăță părul la fel de bine ca un șampon. Aceeași eficiență o are și în cazul pielii, astfel că îl poți folosi și pe post de gomaj. Amesteci puțină apă cu puțin bicarbonat și întinzi pasta obținută pe față sau corp. După un minut, te clătești și te poți minuna de strălucirea pielii tale.
Vindecă aftele bucale – Bicarbonatul de sodiu este eficace în tratarea aftelor bucale. Pentru a te folosi de beneficiile lui este nevoie doar să îți clătești gura cu apa și bicarbonat de sodiu ori poți să aplici direct pe aftă. De asemenea, poți trata astfel și eventualele răni bucale și vei scăpa și de mirosul urât.
Te scapă de arsuri stomacale – Bicarbonatul de sodiu, pentru că este alcalin, calmează arsurile stomacale și balonările. Poți dilua o linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă, iar de aici te poți bucura deja de rezultat.
Albește dinții – Pe lângă faptul că îți curăță foarte bine dinții, are efect de înălbire, datorită particulelor sale abrazive ce lustruiesc și netezesc smalțul și înlătură petele.
Te scapă de tuse – E adevărat că este un leac băbesc, dar a rămas celebru pentru eficiența sa. De data asta, poți dizolva bicarbonatul în lapte fierbinte și băut sau printr-o clătire a gâtului, gargară, vei observa efectele lui. În cazul în care ai intoleranță la lactoză, poți înlocui laptele cu apa.