Avertismentul ANRE pentru toți românii care stau la bloc! Ce îi obligă să aibă în apartamente

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/01/2019, 12:37
Avertismentul ANRE pentru toți românii care stau la bloc! Ce îi obligă să aibă în apartamente
Avertisment ANRE: Românii care stau la bloc trebuie să aibă în locuințele lor detectoare de gaz

Românii care stau la bloc și au geamuri termopan sunt obligați de Autoritatea de Reglementare(ANRE) să aibă în locuința detectoare de gaz. Altminteri, autoritățile pot lua decizia de debranșare de la rețea. „Începând cu data de 05.06.2018, obligativitatea montării detectoarelor automate de gaze naturale este prevăzută la art. 129, alin. (1) şi alin. (2) precum şi art. 144 alin. (1) din Normele tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, conform cărora:

-129 alin. (1) Toate încăperile în care se montează aparate consumatoare de combustibili gazoşi se prevăd, spre exterior sau spre balcoane/terase vitrate, cu suprafeţe vitrate, definite conform art. 128 alin. (1) lit. e), cu suprafaţa minimă totală de:

Avertiment ANRE pentru românii care stau la bloc. Oamenii trebuie să aibă în locuință detectoare de  gaz

a) 0,03 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din beton armat; b) 0,05 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din zidărie; -129 alin. (2) Pentru cazul în care geamurile au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de construcţie specială (securizat, tip Thermopan etc.) este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale care acţionează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere.”

Avertismentul ANRE pentru toți românii care stau la bloc! Ce îi obligă să aibă în apartamente
Cei care au geamuri termopan sunt obligați de ANRE să aibă detectoare de gaz

-144 alin. (1) În încăperile în care există risc de intoxicări, incendii sau explozii cauzate de scăpările accidentale de gaze naturale acumulate, se prevăd detectoare automate de gaze naturale care acţionează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere”, se arată în comunicatul ANRE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×