Averea noului șef interimar DNA, Călin Nistor! Detalii neștiute despre salariul său

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 10:41
Averea noului șef interimar DNA, Călin Nistor! Detalii neștiute despre salariul său
Care este salariul șefului DNA, Călin Nistor?

Călin Nistor, noul șef DNA are un salariu de uimitor, de nu mai puțin de 233.068 de lei, potrivit bugetul.ro. Acesta a preluat șefia interimar, în urma anunțului făcut de Anca Jurma, care a renunțat la titulatura în cază. Călin Nistor are o vechime de 23 de ani în magistratură.O ședință de urgență a DNA a adus în față motivele pentru care Anca Jurma renunță la titlul de șefă DNA, urmând ca Augustin Lazăr să caute interimar la șefia Direcției, lucru ce l-a făcut destul de rapid.

Din rațiuni care nu au depins de mine, aceasta perioadă s-a prelungit până după încheierea celor 6 luni. În această perioadă mi-am propus să fac tot ce depinde de mine pentru ca DNA să funcționeze bine, în ciuda climatului ostil la care instituția a trebuit să facă față„, a declarat fosta șefă DNA.

Călin Nistor, salariu pentru titulatura de șef interimar DNA

La șefia Direcției Naționale Anticorupție se află acum Călin Nistor, care are un salariu uimitor, de 233.068 de lei. Locul a fost ocupat de procurorul-șef adjunct după ce Anca Jurma a renunțat public la conducerea instituției în cauză. „Astăzi este ultima zi a mandatului de 6 luni pentru care am fost delegată în funcția de procuror șef al DNA. Am acceptat cu greu această funcție interimară, la solicitarea conducerii Ministerului Public, într-un moment în care DNA se afla într-o situație dificilă. Urma ca în scurt timp să aibă loc o procedură de desemnare a procurorului șef numit, cu un mandat de trei ani. 

Ana Jurma, fost șef DNA
Ana Jurma, fost șef DNA

Am încercat să asigur o perioadă de echilibru și de normalitate, folosind metode democratice de conducere. Primul meu obiectiv a fost acela de a face în așa fel încât, din punctul de vedere al funcționării și al organizării interne a DNA, să rezolvăm împreună toate problemele pentru a putea să ne desfășurăm activitatea în condiții bune, conform competențelor legale și puterilor noastre și în limitele resurselor de care dispuneam. Un obiectiv și mai important a fost acela de a mă asigura, atât cât puteam și cât depindea de mine conform atribuțiilor legale, că dosarele trimise în judecată de DNA privesc fapte penale susținute temeinic de probe și că anchetele respectă normele legale și drepturile fundamentale ale cetățenilor”, a declarat Anca Jurma în ședința de la DNA, anunțând că părăsește postul de șef al DNA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×