Atenționare de fenomene meteo extreme! Românii care merg în Italia, avertizați

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/10/2018, 21:34
Atenționare de fenomene meteo extreme! Românii care merg în Italia, avertizați
O imagine cu un cer plin de nori de ploaie

Experții trimit atenționări de fenomene meteo extreme! Românii care merg în Italia sunt avertizați în mod special. Ministerului Afacerilor Externe a informat cetățenii români care se deplasează sau doresc să plece în Italia că tot teritoriul va fi afectat de fenomene meteo intense. De asemenea, aceștia mai transmit și că ele se vor înrăutăți o dată cu trecerea timpului. În cadrul unui comunicat de presă trimis de MAE, Serviciul de Protecție Civilă local a emis un avertisment groazniv. Aceștia au înregistrat pentru teritoriul țării cod roșu pentru condiții meteorologice cu precipitații, furtuni puternice și vânturi intense. Pentru aceste previziuni sunt vizate în special zona bazinului Piave, regiunea Veneto, dar și regiunea Friuli Venezia Giulia.

Potrivit specialiștilor, fenomenele se vor simți la un procent mai înalt în cadrul zilelor de duminică și luni. Aceste fenomene, cu cod portocaliu, ce are prevăzute un procent înalt de ploi, cât și de furtuni, vor fi prezente pe tot parcursul zilei de duminică, în toate regiunile ce se află în nordul Italiei. Experții au anunțat că nici centrul șu sudul țării nu vor scăpa. Peste zonele acestea, se anunță însă un cod portocaliu de vreme rea.

Atenționare de fenomene meteo externe! Românii care au în plan o excursie în Italia sunt avertizați!

fenomene meteo extreme romani italia
Fotografie cu un cer luminat de trăsnet

Cetățenii români care se simt în pericol, pot suna la numerele: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, iar apelurile lor vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate, mai apoi preluate de operatorii Call Center.

Vă reamintim că România a fost zguduită de un cutremur cu o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter. Acesta s-a petrecut cu doar 22 de minute înainte de schimbarea orei. Ulterior, au urmat și replici ale mișcării plăcii tectonice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×