Atenționare de călătorie pentru români! Cod roșu de vreme rea. Anunțul MAE

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
01/02/2019, 18:00
Atenționare de călătorie pentru români! Cod roșu de vreme rea. Anunțul MAE GALERIE FOTO
MAE a emis atenționare de călătorie pentru Portugalia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru românii care doresc să călătorească sau se află deja pe teritoriul Portugaliei, după ce autoritățile lusitane au instituit un cod roșu de vânt puternic și un alt cod roșu de agitație marină.

În nordul și nord-vestul Portugaliei, vântul poate ajunge la o intensitate de 110 kilometri la oră, în timp ce valurile pot atinge înălțimea de 13-15 metri. „Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213966463, +351213960866, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență”, anunță MAE.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
Valurile pot atinge o înălțime de 13-15 metri
Valurile pot atinge o înălțime de 13-15 metri

MAE a emis atenționare de călătorie pentru Portugalia

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că Institutul Portughez pentru Mare și Atmosferă (IPMA) a instituit, începând cu data de 1 februarie 2019, un cod roșu de vânt puternic, pentru zona de uscat din Vest – Nord-Vestul țării, a cărui intensitate va ajunge la 110 km/h și un cod roșu de agitație maritimă, cu nivel 10 spre 11 Beaufort (viteza vântului de aproximativ 103-117 km/h, suprafața mării este albă și frământată, cu valuri excepțional de înalte, ale căror înălțimi pot ajunge la 13-15 metri, vizibilitatea este redusă, iar navele de tonaj mic și mediu pot fi ascunse de valurile foarte mari)”, avertizează MAE.

Autoritățile române mai informează că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, care reprezintă o urgență, pot apela și la telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Portugheză: +351927411628.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×