Atenționare ANM de vreme severă imediată! Vine un ger cumplit

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/01/2019, 09:03
Atenționare ANM de vreme severă imediată! Vine un ger cumplit
ANM anunță vreme severă! România va fi lovită de ger cumplit!

Administrația Națională de Meteorologie atenționează! Țara va fi împânzită de ger! Se pare că temperaturile blânde de iarnă încep să ne părăsească, astfel că gerul își va face apariția în zilele ce urmează. Fulgi de zăpadă vor veni în vestul, nordul, dar și în centrul teritoriului României, iar vântul va sufla tare în zonele de munte, în vest și în zona de sud-est. Maximele în depresiunile din estul Transilaviei vor fi de 7 grade Celsius.

Vremea se răcește și în capitală, unde va fi doar 1 grad Celsius, vânt activ și un cer noros. Din păcate temperaturile vor scădea semnificativ pe timpul nopții. De asemenea, zilele de sâmbără și duminică vor fi reci, cu un vânt insistent. Maxima se va opri în prima zi de weekend la 1 grade Celsius, iar duminică, în jurul după-amiezii, vor fi 0 grade Celsius.

ANM atenționează! Un ger cuplit va cuprinde România

Din nefericire pentru cei ce nu adoră temperaturile scăzute, acestea se vor resimți destul de bine în perioada ce urmează. Un val de ger se va năpusti asupra teritoriului României. Iarna blândă de care am avut parte până acum își va face ușor dispariția, pentru a lăsa loc temperaturile scăzute. Vor venit câteva ninsori slabe, iar frigul va persista în noaptea de luni spre marți. Vântul va sufla tare în zonele înalte ale Carpaților Meridionali, dar și Carpaților de Curbură. „COD GALBEN Interval de validitate: 2019-Jan-04 08:00 -> 2019-Jan-04 14:00 Fenomene meteorologice asteptate: – intensificări ale vântului care vor atinge viteze de 65 – 80 km/h la rafală.

ANM anunță ger cumplit!
ANM anunță ger cumplit!

Județul Constanta: zona de litoral. Județul Tulcea: zona de litoral. Fenomene meteorologice asteptate: – intensificări ale vântului care vor atinge viteze de 55 – 60 km/h la rafală. Județul Constanta: Medgidia, Cernavodă, Hârșova, Mircea Vodă, Rasova, Ciobanu, Crucea, Peștera, Ghindărești, Saligny, Seimeni, Topalu, Gârliciu, Pantelimon, Tortoman, Siliștea, Saraiu, Horia, Vulturu; Județul Tulcea: Baia, Topolog, Casimcea, Slava Cercheză, Dăeni, Stejaru, Ostrov, Ciucurova, Dorobanțu, Beidaud;”, potrivit site-ului oficial al Administrației Naționale de Meteorologie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×