Anunț de ultimă oră pentru pensionarii din România! Comisia Europeană, avertisment

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
25/01/2019, 13:54
Anunț de ultimă oră pentru pensionarii din România! Comisia Europeană, avertisment GALERIE FOTO
Comisia Europeană a făcut un anunț de ultimă oră pentru pensionarii din România

Anunț de ultimă oră pentru pensionarii din România! Comisia Europeană le-a solicitat mai multor țări, printre care și României, să notifice transpunerea integrală a normelor privind drepturile la pensie suplimentară pentru lucrătorii mobili. Directiva prevede cerințe minime cu privire la drepturile la pensie suplimentară.

„Comisia Europeană a decis astăzi (joi – n.red.) să trimită avize motivate către Cipru, Franţa, Irlanda şi România pentru neîndeplinirea obligaţiei de a notifica transpunerea integrală în legislaţia naţională a normelor UE privind drepturile la pensie suplimentară (Directiva privind transferabilitatea pensiilor, Directiva 2014/50/UE)”, se arată într-un comunicat emis de Comisia Europeană. Directiva este una importantă pentru promovarea mobilității forței de muncă și are în vedere protejarea drepturilor la pensie suplimentară pentru lucrătorii mobili.

Comisia Europeană poate trimite cazul la Curtea de Justiție a UE
Comisia Europeană poate trimite cazul la Curtea de Justiție a UE

Comisia Europeană a făcut un anunț de ultimă oră pentru pensionarii din România

Nu doar România este vizată de solicitarea făcută de Comisia Europeană, ci și Franța, Cipru și Irlanda. Asta după ce, în 2014, statele care fac parte din Uniunea Europeană au căzut de acord să transpună această directivă și să comunice Comisiei Europene măsurile care au fost luate la nivel național până în luna mai 2018. Comisia a transmis deja un avertisment de întârziere în vara anului trecut, iar toate cele patru țări au răspuns că procesul este în curs de desfășurare.

„Întrucât Comisia nu a primit încă nicio notificare cu privire la o transpunere completă, ea a decis să trimită un aviz motivat. Dacă statele membre nu iau măsuri în termen de două luni, cazul poate fi trimis în faţa Curţii de Justiţie a UE”, anunță Comisia Europeană.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×