ANM a emis o nouă prognoză meteo: val de ger, în România! Ce se întâmplă în următoarele zile

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/11/2018, 14:26
ANM a emis o nouă prognoză meteo: val de ger, în România! Ce se întâmplă în următoarele zile
ANM anunță ger!

ANM a emis o nouă prognoză meteo! Se anunță un val de ger, în România. Iată ce se întâmplă în următoarele zile. Temperaturile vor scădea, la finalul săptămânii, și cu 25 de grade Celsius. În schimb, în unele regiuni, ajungând chiar la -15 grade Celsius. Pe de altă parte, în Transilvania și Moldova, temperaturile vor scădea de la 10 la -15 grade Celsius, iar asta în decursul a doar câteva zile. De asemenea, ultima zi din luna noiembrie va fi cea mai friguroasă, gradele din termometre ajungând, în aproape toată țara, sub 0 grade Celsius. Totodată, nici Bucureștiul nu va fi ocolit de ger, temperaturile situându-se, în ziua de vineri, în jurul valorii de -8 grade Celsius.

După 1 decembrie, vremea în toată țara se mai încâlzește, însă temperaturile vor rămâne destul de coborâte, fiind tot în jurul pragului de îngheț. De altfel, meteorologii anunță că revin și ploile, lapovița și ninsorile pe aproape tot teritoriul României. La munte, temperatura aerului va fi în scădere spre -7 grade Celsius până în data de 29 noiembrie. Pe urmă, gradele din termometre vor fi în creștere spre 2 grade Celsius până în data de 4 decembrie. De asemenea, temperaturile vor fi, de atunci, în ușoară scădere, însă treptată. Acestea vor ajunge până la -2 grade Celsius.

ANM, nouă prognoză: val de ger, în Românie

anm prognoza meteo val de ger
Se anunță un val de ger!

Media minimelor va fi și ea în scădere, ajungând de la 1 grad Celsius, în prima dimineață, până la -13 grade Celsius în 30 noiembrie, vremea devenind geroasă. Totodată, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi crescută atât în perioada 26-29 noiembrie, cât și în 03-09 decembrie și local vor fi moderate și însemnate din punct de vedere al cantității. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în a doua lună de toamnă s-a confirmat estimarea centrului european ce anticipa o lună mai caldă. ” Se pare ca și a doua lună de toamna, din perspectiva valorilor tempertaturilor din octombrie și noiembrie par a aduce valori mai ridicate decât în mod obișnuit. Vorbim însă de o scădere treptată a valorilor de temperatură de la o luna la alta – septembrie, 14,5 grade medie, din octombrie, de 9,6, noiembrie, de 3,8 – scădere de 5-6 de grade de la o lună la alta”, informează ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×