ANAF nu mai pune popriri pe conturile românilor! Fiscul se schimbă din temelii

ANAF nu mai pune popriri pe conturile românilor! Fiscul se schimbă din temeliiGALERIE FOTO
ANAF nu mai pune popriri pe conturile românilor! Fiscul se schimbă din temelii

ANAF nu va mai pune popriri pe conturile românilor! Este anunțul Ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, care vrea o schimbare din temelii a Fiscului. Instituția, condusă acum de Mihaela Triculescu va suferi o transformare spectaculoasă în noul an. „Cu noua conducere a ANAF-ului, sper că lucrurile se vor schimba în această direcţie: adică simplificări de forme în ceea ce înseamnă modul în care se lucrează la ANAF, modul de informatizare”, a spus ministrul Eugen Teodorovici.

După destituirea fostului șef al Fiscului, Ionuț Mișa, conducerea ANAF a fost preluată de Mihaela Triculescu. Chiar dacă și-a început mandatul cu un moment controversat pe o rețea de socializare, noua șefă a Fiscului are încredere totală din partea ministrului de finanțe, Eugen Teodorovici, care are planuri mari cu ANAF-ul în 2019.

ANAF nu mai pune popriri pe conturile românilor! Fiscul va angaja o firmă pentru asta

Prima schimbare pe care Eugen Teodorovici o face la ANAF este legată de popriri. Conturile românilor nu vor mai fi blocate de Fisc în 2019. Responsabilitatea punerii popririlor se va ceda către o firmă. „Am avut o discuţie cu cei de la Transfond, care vor prelua această funcţie de la ANAF, pentru a rezolva situaţia acelor popriri nejustificate, întârzieri şi neplăceri create sau aduse unui contribuabil, din lipsa unui sistem la nivelul ANAF-ului care să evite astfel de situaţii”, a spus ministrul Teodorovic despre soluția găsită.

ANAF vrea să paseze responsabilitatea punerii popririlor unei firme

Restructurarea Fiscului este dorită de Eugen Teodorivici, care consideră că instituția a rămas mult în urmă în ceea ce privește tehnologizarea. Ministrul de finanțe a comentat dealtfel în termeni duri decizia ANAF de impozitare a nunților. „Este o imbecilitate a celor de la ANAF chiar dacă este în lege. Dacă legea spune că trebuie să faci acest lucru, trebuia să îl faci încă din 2013. Ca să fii proactiv să spui domnule de azi înainte toţi cei care au de gând să se căsătorească prin cununie civilă trebuie să declare, ca omul să ştie. Asta ar trebui să fie abordarea corectă a ANAF-ului”, a spus ministrul.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×