Alocațiile nu se pot majora! Ce s-a întâmplat după ce Klaus Iohannis a trimis bugetul la CCR

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/02/2019, 15:48
Alocațiile nu se pot majora! Ce s-a întâmplat după ce Klaus Iohannis a trimis bugetul la CCR GALERIE FOTO
Alocațiile copiilor nu se mai măresc! Iată cauzele

Alocațiile copiilor nu se vor mai putea majora până după ce Klaus Iohannis nu va decide bugetul promulgat, astfel că acesta este sursa de finanțare. Bugetul Ministerul Muncii și Justiției Sociale a fost suplimentat de către Parlament cu 2,13 miliarde de lei pentru a putea mări alocațiile de stat cu ajutorul Legii bugetului.

În acest context, Ministerul Muncii a înfăptuit proiectul de Ordonanță de Urgență care a fost aprobat în cursul zilei de marți, în Guvern. Ce a spus președintele României despre proiectul de lege în cauză?

Alocațiile nu se vor mai mări!

Președintele Klaus Iohannis a trimis în cursul zilei de ieri, prin purtătorul de cuvânt, faptul că urmează să ia o decizie în ceea ce privește Legea bugetului de stat și asigurările sociale. Anunțul final va fi făcut public în zilele ce urmează. Klaus Iohannis a adus critici dure vizavi de legea în cauză, spunând că proiectul adoptat de Parlament nu este în vederea dezvoltării și progresului țării, ci doar „bunăstării PSD”.„Ordonanţa a fost adoptată dar, pentru a putea face plata alocaţiilor, avem nevoie ca domnul preşedinte să promulge legea bugetului de stat. Totuşi, pentru a nu ajunge să fim puşi în imposibilitatea de a aplica această Ordonanţa şi pentru a nu încălca Legea finanţelor publice, am modificat Ordonanţa pe articolul II şi am spus că va intra în vigoare începând cu drepturile aferente datei de 1 a lunii următoare celei la care se promulga Legea bugetului de stat. Este aşadar decizia domnului preşedinte dacă promulgă sau nu bugetul”, a specificat ministrul Muncii, Marius Budăi.

De ce alocațiile copiilor nu se măresc?
De ce alocațiile copiilor nu se măresc?

Ludovic Orban a afirmat faptul că dacă alocațiile nu se vor mări până la data de 1 martie, singurul care se face vinovat în mod direct în această situație este Guvernul. „Alocaţiile pentru copii vor creşte de la 1 martie. Dacă Guvernul nu va creşte alocaţiile de la 1 martie, va fi singurul vinovat. Nimeni nu a obligat Guvernul să lege majorarea alocaţiilor pentru copii cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat. Nu există nicio scuză pentru actuala guvernare să nu majoreze alocaţiile de la 1 martie. De altfel, după cum bine ştiţi, se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor şi urmează să intre la vot final proiectul de lege iniţiat de PNL privind creşterea alocaţiilor pentru copii. Nu există nicio scuză pentru actuala guvernare să nu majoreze alocaţiile pentru copii de la 1 martie”, a declarat sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×