Afacerile lui Cristi Borcea, în pericol! Fostul șef de la Dinamo voia să ridice un adevărat imperiu

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
11/02/2019, 14:16
Afacerile lui Cristi Borcea, în pericol! Fostul șef de la Dinamo voia să ridice un adevărat imperiu GALERIE FOTO
Afacerile lui Cristi Borcea sunt în pericol

Afacerile lui Cristi Borcea sunt în pericol, după ce fostul acționar de la Dinamo București s-a întors în spatele gratiilor. Din informațiile obținute de jurnaliștii constănțeni reiese că Borcea voia să ridice un adevărat imperiu la malul mării, însă planurile i-au fost date peste cap de procurorii anticorupție.

Peste 30 de persoane au fost condamnate în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri pe malul mării, unele cu suspendare, altele cu executare. Printre ele s-au aflat Cristian Borcea şi Nicuşor Constantinescu, care au primit câte cinci ani de închisoare cu executare. În același dosar, fostul primar al Municipiului Constanța, Radu Mazăre, a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, însă fostul edil se află acum în Madagascar, acolo unde a fugit pentru a scăpa de problemele cu legea.

Afacerile lui Cristi Borcea sunt în pericol

Afacerile lui Cristi Borcea sunt în pericol. Fostul acționar de la Dinamo a fost eliberat în iulie 2018, după mai bine de patru ani petrecuți în spatele gratiilor, după ce a primit o pedeapsă de 6 ani și 4 luni de închisoare pentru evaziune fiscală în dosarul Transferurilor. Însă, după numai șapte luni, Borcea a fost trimis din nou în închisoare de judecători, fiind condamnat la 5 ani cu executare în cazul dosarului retrocedărilor ilegale de terenuri, prejudiciul total fiind estimat la 114 milioane de euro. Procurorii DNA l-au acuzat pe Borcea că a prejudiciat statul român și Municipiul Constanța cu suma de 28 de milioane de euro. Omul de afaceri a reușit să intre în posesia unor terenuri care au în total 12.500.000 de metri pătraţi. Altfel spus, fostul șef de la Dinamo voia să ridice un adevărat imperiu.

Fostul șef de la Dinamo voia să ridice un adevărat imperiu la malul mării
Fostul șef de la Dinamo voia să ridice un adevărat imperiu la malul mării

Presa din Constanța a scris recent că una dintre firmele pe care le controlează Cristi Borcea a cerut autorizație pentru construirea unui bloc.M&A Turism Litoral SRL, controlată de familia Borcea, ridică un bloc de şapte etaje în Mamaia. Daniel Marian Mirtoi a obţinut pentru M&A Turism Litoral SRL, de la Primăria Constanţa, Certificatul de urbanism nr. 3830 din 18 decembrie 2017. Actul constă în ‘Construire clădire cu funcţiunea apartamente colective turistice P+5-7e, cu spaţii comerciale la parter şi parcări la etajele 1 şi 2.’ Imobilul va fi ridicat în staţiunea Mamaia, zona hotel Dacia. Actul eliberat de Primăria Constanţa este valabil 24 de luni”, notează Ziua de Constanța.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×