Accident aviatic, în Indonezia! Bilanț catastrofal, la câteva minute după decolare

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
29/10/2018, 11:08
Accident aviatic, în Indonezia! Bilanț catastrofal, la câteva minute după decolare
Accident aviatic cu o aeronavă a liniei Lion air

O tragedie aviatică din Indonezia a adus zeci de victime, iar numărul acestora este încă în creștere! Totul s-a produs în urma decolării aeroavei din Jakarta, la bordul avionului Boeing 737 MAX 8 din cadrul companiei Lion Air. Se pare că avionul a pierdut la scurt timp contactul cu turnul de control în cauză, urmând să nu se mai vadă pe radar la doar 13 minute de la decolare.

„Nu știm încă dacă există supraviețuitori. Sperăm, ne rugăm, dar nu putem confirma”, a declarat șeful agenției indoneziei pentru operațiuni de căutare și salvare, Muhmmad Syaugi. Cursa suspectă a avut numele de JT-610, decolând din Jakarta luni, 29 octombrie, la ora locală 06:20. Presupunând programului, aeronava trebuia să se întoarcă pe sol după doar o oră, în aeroportul din Pangkal Pinang.

Accident aviatic din Indonezia, numărul victimelor în creștere

Un incident aviatic s-a indicat în Indonezia azi, luni, 29 octombrie, la ora locală 06; 20. Se pare că aeronava avea la bord 181 de persoane, printre care copii și bebeluși. „Avionul transporta 178 de pasageri adulţi, un copil şi doi bebeluşi, precum şi doi piloţi şi cinci membri ai echipajului. Avionul a cerut să revină la bază înainte de a dispărea în cele din urmă de pe radare. Nu ştim dacă există supravieţuitori. Sperăm, ne rugăm, dar nu putem confirma”, a afirmat directorul general al aviației civile al Ministerului Transporturilor, Sindu Rahayu, potrivit Agerpres.

Resturile găsite în mare ale aeronavei din linia Lion air
Resturile găsite în mare ale aeronavei din linia Lion air

Avionul a pierdut la scurt timp legătura cu turnul de control, iar radarul n-a mai putut să-l găsească. După căutări, echipajele de salvare au găsti doar bucăți ale avionului. De asemenea, acestea erau împreăștiate în apropiera lucului incidentului, precum scaune și părți metalice, a specificat oficial al firmei din domeniul energiei Pertamina de stat. ”Am găsit veste de salvare, telefoane mobile și bucăți din aeronavă”, a mărturisit Muhammad Syaugii, șef al Agenției pentru căutere și salvare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×