A murit Jay Frank, vicepreședintele companiei Universal Music, unul din pionierii muzicii digitale

Dan Suta   
în Muzica
14/10/2019, 09:45
A murit Jay Frank, vicepreședintele companiei Universal Music, unul din pionierii muzicii digitale
A murit Jay Frank, vicepreședinte Universal Music. Sursa foto: Variety

A murit Jay Frank, vicepreședintele executiv al companiei Universal Muzic, unul dintre inițiatorii muzicii digitale. Bărbatul s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani ieri. Acesta suferea de cancer de mai multă vreme, notează revista Variety, care a făcut anunțul despre trecerea în neființă a lui Frank.

A murit Jay Frank, unul din inovatorii industriei muzicale

Jay Frank a fost unul dintre geniile din industria muzicală. A fost creatorul Hack Your Hit și fondatorul Futurehit.Inc. A lucrat pentru mai multe posturi de televiziune ca director muzical, începând cu sfârșitul anilor 90, printre care The Box și CMT. După ani de experiență acumulată în industria muzicală, a devenit vicepreședintele Universal Music.

La Universal a ajuns în anul 2015 și a fost omul care s-a ocupat de promovarea artiștilor. „Dragi colegi, vă anunţ cu o tristeţe profundă că prietenul şi colegul nostru Jay Frank a murit în urma unei recidive a cancerului. Profesional, Jay lasă o moştenire imensă. A fost un lider creativ şi neobosit, contribuind semnificativ în evoluţia eforturilor noastre pe piaţa globală”, transmite Universal Music printr-un comunicat de presă.

jay frank
Jay Frank a ajuns la Universal Music în anul 2015. Sursa foto: musicrow.com

Comunicatul transmis de companie

„Multe dintre modurile în care ne lansăm pe piaţă artiştii şi muzica în era de streaming provin din munca inovatoare a lui Jay. Dar, mai mult decât orice altceva, Jay a fost un tată şi un soţ iubitor. Transmitem cele mai profunde condoleanţele familiei. Sincer, nu există cuvinte pentru a ne exprima sentimentele. A plecat prea repede şi ne va lipsi foarte mult”, mai transmite compania.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×