A murit Douglas Rain, actorul canadian care a fost vocea computerului Hal

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/11/2018, 14:40
A murit Douglas Rain, actorul canadian care a fost vocea computerului Hal GALERIE FOTO
Actorul canadian Douglas Rain a murit

Douglas Rain a încetat din viaţă la vârsta de 90 de ani, de cauze naturale. Fostul actor de teatru şi film a fost vocea computerului Hal din ” 2001: A Space Odissey”. Anunţul că Rain a murit a fost făcut de către directorului festivalului de teatru pe care chiar el l-a fondat.

„Teatrul canadian a pierdut unul dintre cele mai mari talente şi un far care i-a ghidat dezvoltarea. Rain a avut un respect profund pentru Kubrick şi, drept rezultat, a încercat să protejeze vocea (HAL) de exploatare, declinând o serie de oferte comerciale de-a lungul anilor. Rain a lăsat o amprentă de neşters asupra culturii populare. Ne va lipsi foarte mult. Gândurile noastre bune şi rugăciunile merg către familia lui”, a declarat directorul artistic al festivalului de teatru de la Stratford, Antoni Cimolino, într-un comunicat.

A murit actorul canadian Douglas Rain

Douglas James Rain s-a născut pe 13 martie 1928, la Winnipeg, Manitoba. Părinţii lui erau din Glasgow, Scoţia, şi a studiat teatru în Bristol. Este unul dintre membrii fondatori ai festivalului de teatru Stratord, din Canada, care a anunţat vestea dispariţiei lui Rain. Acesta avea 90 de ani şi a încetat din viaţă de cauze naturale, în timp ce era internat în spital. Douglas Rain a lăsat în urmă trei copii şi un nepot.

Douglas Rain în timpul unei scene de film în timp ce îmbrăţişa o actriţă
Douglas Rain în timpul unei scene de film

Filmografia lui Douglas Rain cuprinde nume precum:

Oedipus Rex, Just Mary, The Night They Killed Joe Howe, Universe, One Plus One, William Lyon Mackenzie: A Friend to His Country, Robert Baldwin: A Matter of Principle, The Other Man, Twelfth Night, Fields of Sacrifice, Henry V, 2001: A Space Odyssey, Talking to a Stranger, Sleeper, The Man Who Skied Down Everest, One Canadian: The Political Memoirs of the Rt. Hon. John G. Diefenbaker, 2010: The Year We Make Contact, Love and Larceny şi The Russian-German War.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×