A murit cântărețul Adrian Berinde! Doliu în lumea muzicii. S-a luptat cu o boală cruntă

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/01/2019, 08:38
A murit cântărețul Adrian Berinde! Doliu în lumea muzicii. S-a luptat cu o boală cruntă
Cântărețul Adrian Berinde a murit

Adrian Berinde a murit. Unul dintre cei mai mari cântăreți din România, a lăsat lumea muzicii în doliu. În noaptea de miercuri spre joi, 16 spre 17 ianuarie, artistul s-a retras în glorie. În vârstă de 61 de ani, acesta suferea de cancer metastazat pe oase. Anul trecut, în luna septembrie, cântărețul anunța că după un tratament experimental pe care l-a urmat în Germania, se simte mult mai bine. Cu toate acestea, starea lui de sănătate s-a înrăutățit din nou, iar prietenii i-au anunțat, joi, dispariția.

Adrian Berinde s-a născut la Oradea, a absolvit Școala de Arte Planstice din Cluj, în 1982, iar mai târziu se stabilește la Moudon, în Elveția și lucrează o perioadă ca pictor liber profesionist. În 1990 se întoarce în țară, din acel moment fiind mereu prezent pe scena muzicii românești. Primul CD a fost scos în 1995 și s-a numit ”Absent”, a fost urmat de ”Negru de fum”, din 1996, Vertical, din 1997, Captiv în inutil, 2001, Albaștri după ploi, 2003, Azil, în 2011, Atât de bine, 2015 și Arcan, în 2017.

Cântărețul Adrian Berinde a murit

După ce a trecut peste o grea operație de transplant de ficat, în 2009, cântărețul a susținut sute de concerte de-a lungul anilor. A cântat și pe scena faimosului Cirque du Soleil, Canada, în cadrul evenimentului Varakai. Totodată, Adrian Berinde a fost protagonistul documentarului de lung metraj ”Fire Within”, difuzat de canalul de televiziune Bravo în Statele Unite, Canada, Europa și România.

A murit cântărețul Adrian Berinde! Doliu în lumea muzicii. S-a luptat cu o boală cruntă
Unul dintre cei mai mari cântăreți din România, a lăsat lumea muzicii în doliu

În 2018, nume mari precum Phoenix, AG Weinberger, Iris, Krypton, Trooper, Kempes, Emeric Imre, Jimi El Laco, Rareș Totu, Adrian Naidin sau Solarra au strâns bani pentru a plăti tratamentul lui Adrian Berinde din Germania. În acest moment, pagina artistului de Facebook este plină de comentarii dureroase și mesaje de condoleanțe. ”„Un om, un prieten, un artist, un luptător, un suflet pe care nu am să-l uit niciodată. Te-ai întors acasă, acolo printre stele!”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×