A murit baritonul Nicolae Urdăreanu. Acesta era solist la Opera Națională București

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 08:50
A murit baritonul Nicolae Urdăreanu. Acesta era solist la Opera Națională București
A murit marele bariton Nicolae Urdăreanu. Sursa foto: Opera Națională București

A murit baritonul Nicolae Urdăreanu, unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică clasică de la Opera Națională București. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții Operei. A fost recunoscut pentru talentul său și pentru ceva în mod particular: a fost singurul bariton român wagnerian al vremurilor sale.

Baritonul Nicolae Urdăreanu, cunoscut mai ales pentru „Olandezul zburător” al lui Wagner

În cei 40 de ani de activitate, fostul solist al Operei Naționale București a interpretat peste 40 de roluri în opere extrem de cunoscute precum „Oedip”, „Otello”, „Rigoletto” și „Bal mascat” (Verdi). Cea mai apreciată dintre apariții a fost însă cea din „Olandezul zburător” a lui Wagner.

„Cu profund regret anunţăm trecerea la cele veşnice a baritonului Nicolae Urdăreanu. Trupul neînsufleţit al maestrului Nicolae Urdăreanu este depus la capela Bisericii ‘Boteanu-Ienii’ (Str. Boteanu nr.8). Mâine (azi- n.r), 24 octombrie, între 8,00 şi 10,30 se va ţine slujba de înmormântare. Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu celui care a fost un nume marcant al primei scene lirice o pot face în foaierul Operei Naţionale Bucureşti, în intervalul orar 11,00 – 13,00″, transmite Opera Națională București, scrie agerpres.ro.

nicolae urdăreanu
Opera Națională București a mai pierdut o mare stea și trage azi cortina pentru baritonul wagnerian. Sursa foto: Opera Națională

Opera Națională București, cea mai mare din România

Opera Națională București este cea mai mare din România, unul dintre cele patru teatre lirice din țară. Printre cele mai cunoscute soprane și cei mai cunoscuți dirijori ai Operei în enumerăm pe Ciprian Teodorașcu, Iurie Florea, Adrian Morar, Vlad Conta, Irina Dogeanu și Irina Iordăchescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×