Nestle își închide fabrica de la Timișoara, unde se produc napolitanele Joe

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
11/01/2019, 13:37
Nestle își închide fabrica de la Timișoara, unde se produc napolitanele Joe GALERIE FOTO
Nestle își închide fabrica de la Timișoara

Nestle își închide fabrica de la Timișoara, unde se produc napolitanele Joe, până în luna mai 2019. Reprezentanții firmei au anunțat că decizia este una extrem de dificilă și a fost luată după ce au fost analizate toate alternativele. Nestle va continua producția în România cu ajutorul angajaților din sediul central din București, biroului Regional Cost Competence Centre din Timişoara, dar și a echipelor de vânzări din întreaga țară.

Achiziționată de Nestle în anul 2000, fabrica din Timișoara are o producție anuală de 10.000 de tone de dulciuri și cafea, însă reprezentanții firmei au considerat că aceasta nu funcționează eficient, motiv pentru care au luat decizia de a o închide și de a continua activitatea în altă locație din același oraș. „Închiderea unităţii de producţie din Timişoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunţite şi după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé  îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum şi deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opţiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noştri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajaţii noştri”, a declarat Leszek Wacirz, country manager Nestle România.

La fabrica Nestle de la Timișoara se produc napolitanele Joe
La fabrica Nestle de la Timișoara se produc napolitanele Joe

Nestle își închide fabrica de la Timișoara

La Nestle Regional Cost Competence Centre din Timişoara lucrează în acest moment 30 de persoane, care nu vor fi afectate de decizia de a închide fabrica unde se produc napolitanele Joe, până în luna mai 2019. Cei 30 de angajați vor fi mutați în noua locație, susțin reprezentanții Nestle.

„Am iniţiat un amplu proces de consultare cu angajaţii şi cu sindicatul pentru a identifica cele mai bune soluţii prin care putem să ne susţinem oamenii în această perioadă. Explorăm toate căile posibile, de la asistenţă în găsirea de noi locuri de muncă sau în dobândirea abilităţilor necesare în procesul de reangajare şi până la organizarea unor târguri de locuri de muncă în incinta fabricii. Angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor beneficia de salarii compensatorii în funcţie de vechimea lor în companie”, a declarat Jackie Avery, director resurse umane Nestle România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×