Reacția lui Tudor Chirilă la adresa lui Ilan Laufer: „Asta înseamnă să fii mizerabil”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
21/11/2018, 18:38
Reacția lui Tudor Chirilă la adresa lui Ilan Laufer: „Asta înseamnă să fii mizerabil”
Tudor Chirilă: ””Să te folosești de drama poporului tău ca să sensibilizezi și să manipulezi opinia publică, asta înseamnă să fii mizerabi”

Actorul și cântărețul Tudor Chirilă a criticat dur acuzațiile de antisemitism formulate de Ilan Laufer la adresa lui Klaus Iohannis, astfel că reacția sa a fost pe măsura disconfortului cu care a rămas la cele auzite de Laufer. Toate au venit ca un bulgăre după ce președintele României a refuzat să-l numească în funcția de ministru al Dezvoltării. Pe scurt, luni, 19 noiembrie, Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea au anunțat cei 8 miniștri pe care aveau în plan să-i schimbe. Printre aceștia se afla și Ilan Laufer care pe atunci se zvonea că-l va înlocui pe Stănescu. După ce acesta a fost refuzat de Klaus Iohannis, Laufer a ieșit la atac. Reacția sa se rezumă la antisemitism. ”Prin refuzul unei persoane despre care se ştie că are relaţii foarte bune cu Israel, Iohannis arată că vrea relaţii doar cu Berlinul. Atacurile sunt cu atât mai dureroase cu cât din familia mea au decedat 50 de persoane în perioada Holocaustului.

De asemenea, acesta a declarat că se folosește de orice prilej pentru a submina buna funcționare a țării. ”Iohannis a zis că doreşte să plece acest Guvern, dar refuză revocarea a doi miniştri. Preşedintele se foloseşte de orice prilej pentru a submina buna funcţionare a României. Îl rog să aibă curajul să recunoască motivul revocării mele, şi anume cel religios – că sunt evreu. Este etnic german şi are o legătură dubioasă cu Forumul Democrat German. În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pentru câţi bani. Voi face o sesizare la CNCD”, a declarat indignat Laufer.

reactie dura tudor chirila la adresa lui ilan laufer
Stânga- Ilan Laufer și soția sa
Dreapta- președintele României Klaus Iohannis

Tudor Chirilă, reacție la adresa lui Ilan Lufer!

Și, după cum și politicianul a reacționat, așa a făcut și Tudor Chirilă, făcând parte din această țară, îngrijorându-se pentru soarta ei. Juratul de la Vocea României a scris pe o rețea de socializare că Laufer este mizerabil pentru că se folosește de drama trecutului său pentru a sensibiliza opinia publică. ”Să te folosești de drama poporului tău ca să sensibilizezi și să manipulezi opinia publică, asta înseamnă să fii mizerabil. Să-i reproșezi unuia care te-a mai numit ministru că discriminează pe criterii etnice pentru că nu te-a mai numit încă o dată, asta înseamnă să fii mizerabil. Să ajungi să te poziționezi ca înflăcărat gardian al memoriei dramelor poporului tău când ești mai cunoscut pentru activitatea mondenă decât pentru activism, asta înseamnă să fii mizerabil.

tudor chirila reactie dura la adresa lui ilan laufer
Mesajul postat de Tudor Chirilă care-l vizează pe Ilan Laufer

Totodată, Chirilă a subliniat că acesta s-a folosit de durerile sale sufletești doar pentru că nu a știut să accepte un refuz. ”Să te folosești de familia ta și de drama ei ca să deturnezi complet sensul unui refuz, asta înseamnă să fii mizerabil. România trăiește probabil una dintre cele mai grave pauze de bun simț din istoria ei recentă. Până și ultimul român dintr-un ipotetic clasament al bunelor maniere și educației s-ar uita de sus la mizerabilii care au ajuns să ne conducă”, a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×