Scriitorul Mihai Șora a fost prezent la comemorarea victimelor din incendiul Colectiv. În vârstă de 102 ani, acesta a venit alături de rudele, prietenii ori stăinii care încă îi plâng pe cei care și-au găsit sfârșitul în ziua de 30 octombrie 2015. Acesta a aprins o lumânare și s-a alăturat momentului de reculegere pe care toți prezenți au decis să-l păstreze în cinstea tinerilor care au murit arși de vii. De altfel, scriitorul a devenit ușor, o emblemă a mișcărilor care se desfășoară pe stradă, de după tragedia Colectiv. Și, chiar dacă are o vârstă respectabilă, scriitorul a spus ”prezent” de fiecare dată protestelor ce s-au ținut în Piața Victoriei. De asemenea, Mihai Șora a fost și unul dintre susținărotii mișcării #rezist, ba chiar și-a spus punctul de vedere și în mediul online, unde a postat de fiecare dată mesaje care să arate cetățenilor români situația politică din țară.
Vă reamintim că marți, 30 octombrie 2018, s-au împlinit 3 ani de zile de când România a fost îndoliată. Ziua care de acum încolo ne va sfâșia a fost una de vineri. Atunci, țara noastră a pierdut 64 de vieți. Aceștia și-au găsit sfârșitul în incinta unui club din Sectorul 4 al Bucureștiului, într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Toți se adunaseră cu aceleași gânduri: de a se bucura de lansarea unui album al trupei pe care o iubesc ”Goodbye to Gravity”.
Mihai Șora a fost prezent la comemorarea victimelor din incendiul Colectiv
Săptămâna următoare a tragediei a adus cu ea decesul a 33 de peroane care au reușit să iasă din Iad, însă care s-au sfărșit pe pământ. De curând, unul dintre supraviețuitori a vizitat locul care i-a lăsat coșmaruri pe viață. Acesta a vrut să aducă la cunoștință oamenilor în ce stadiu se află clubul Colectiv acum. Potrivit spuselor lui, după 3 ani de la tragedie, pe pereții clădirii scrie în prezent ”Acest spațiu funcționează fără autorizație de incendiu”.
Iată ce mesaj a postat cel care a avut mai multe zile decât ceilalți. ”După 3 ani, pe peretele clădirii Pionierul, unde s-a aflat și fostul club Colectiv, scrie așa: ‘Acest spațiu funcționează fără autorizație de incendiu’. Atât a putut statul român să facă. Nu contează că aici s-a murit pentru că nu au existat condiții de prevenire a incendiilor. Pui o hârtie pe perete și gata. Iar oamenii își văd de treburile lor în continuare, intră, ies din Pionierul, nu le pasă, pentru că știu că autoritățile vegheaz”, a subliniat Cristian Matei.