80 % din preoții de la Vatican sunt gay. Anunțul care aruncă în aer Biserica Catolică. Reacția Papei

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
13/02/2019, 21:39
80 % din preoții de la Vatican sunt gay. Anunțul care aruncă în aer Biserica Catolică. Reacția Papei GALERIE FOTO
80 % din preoții de la Vatican sunt gay. Anunțul care aruncă în aer Biserica Catolică. Reacția Papei

Conform unei cărți explozive, 80 % din preoții de la Vatican sunt gay. Anunțul care aruncă în aer Biserica Catolică este opera unui jurnalist francez, Frederic Martel. „In The Closet of the Vatican” („În dulapul Vaticanului”), urmează să apară săptămâna viitoare și are 570 de pagini cu mărturii ale unor preoți sub protecția anonimatului. 

Conform datelor culese de jurnalistul care a scris cartea, 4 din 5 preoți de la Vatican ar fi homosexuali. Ziaristul s-a documentat timp de patru ani, perioadă în care a auzit mărturiile a aproape 500 de preoți de la Vatican. Editura britanică Bloomsbury vorbește despre o carte în care se va găsi o „relatare fascinantă despre corupţie şi ipocrizie în inima Vaticanului”. Cartea „In The Closet of the Vatican” se va publica în 20 de țări începând cu 20 februarie, exact data când la Vatican începe o conferință pe tema abuzului sexual.

80 % din preoții de la Vatican sunt gay. Papa Francisc: „Oamenii cu tendințe homosexuale să nu fie acceptați”

O carte explozivă dezvăluie că la Vatican 80% din preoți sunt homosexuali. Opera unui jurnalist francez, cartea va apărea pe 20 februarie și va fi disponibilă în 20 de țări în nu mai puțin de 8 limbi. Numărul exact de participanți la cele 1500 de interviuri este de peste 300 de persoane. Mărturiile a 41 de cardinali, 52 de episcopi şi monseniori, 45 de ambasadori papali şi oficiali diplomatici şi mai mult de 200 de preoţi sunt în paginile cărții care a răscolit răni mai vechi ale Bisericii Catolice, confruntată de-a lungul timpului cu acuzații de abuzuri sexuale.

4 din 5 preoți de la Vatican sunt homosexuali, conform unei cărți ce urmează să apară pe 20 februarie

Autorul, fostul consilier al guvernului francez, susține că Alfonso López Trujillo, un cardinal columbian care a avut roluri importante la Vatican, a fost un apărător al învățăturii bisericești despre homosexualitate și contracepție. Papa Francisc spune că Biserica Catolică ar trebui să nu accepte oamenii cu tendințe homosexuale mai ales la Vatican„În societăţile noastre pare că homosexualitatea este la modă şi acea mentalitate influenţează şi viaţa bisericii. Este ceva de care sunt îngrijorat, pentru că poate la un moment dat nu a primit atât de multă atenţie. Se poate ca atunci să nu îşi arate tendinţele, dar apoi pot ieşi la iveală. În viaţa de preot, nu este loc pentru acest tip de afecţiune. Drept urmare, biserica recomandă ca oamenii cu astfel de tendinţe să nu fie acceptaţi”, a declarat Suveranul Pontif.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×