Papa Francisc va vizita Catedrala Mântuirii Neamului. Accesul va fi public

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
17/01/2019, 21:23
Papa Francisc va vizita Catedrala Mântuirii Neamului. Accesul va fi public GALERIE FOTO
Papa Francisc va vizita Catedrala Mântuirii Neamului

Papa Francisc va vizita Catedrala Mântuirii Neamului în cadrul vizitei pe care Suveranul Pontif o va face în România la sfârșitul lunii mai. Anunțul a fost făcut de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, care a precizat că publicul va avea acces la evenimentul în cadrul căruia Papa Francisc și Patriarhul Daniel vor rosti cuvântări și rugăciuni.

Suveranul Pontif se va întâlni la București cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi cu Patriarhul Daniel. Papa Francisc va fi primit în Palatul Patriahal, chiar în sala în care a fost primit şi Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1999. Ulterior, cei doi vor merge la Catedrala Mântuirii Neamului. „Este o certitudine întâlnirea Papei cu Patriarhul Daniel. Există deja discuţii care se poartă între Episcopia Romano-Catolică şi Patriarhie. Biserica Română nu este coorganizator, noi nu avem nicio implicare în organizarea acestei vizite. Vom fi gazdele acestei întâlniri care va avea loc la Palatul Patriarhiei. Da, în data de 31 mai. Asta se va întâmpla într-o singură zi, probabil, în prima zi a vizitei întrucât am înţeles că, ulterior, va pleca din Bucureşti. Programul vizitei se configurează acum, nu a fost comunicat. Prin martie ni se va comunica şi nouă”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Papa Francisc și Patriarhul Daniel vor rosti rugăciuni la Catedrala Mântuirii Neamului
Papa Francisc și Patriarhul Daniel vor rosti rugăciuni la Catedrala Mântuirii Neamului

Papa Francisc va vizita Catedrala Mântuirii Neamului

„La dorinţa Papei Francisc de a vizita noua catedrală se va merge acolo unde evident va fi acces public, iar cei doi (n.r – Papa Francisc şi Patriarhul Daniel) vor avea un cuvânt, se vor rosti rugăciuni, se va cânta. Programul nu e definitivat, dar acestea sunt reperele generale”, a mai spus Vasile Bănescu.

După vizita de la București, Papa Francisc va pleca la Iași, după care va ajunge la Blaj și va oficia o slujbă pe Câmpia Libertăţii. Pentru că programul va fi unul foarte strâns, Papa Francisc se va deplasa în România cu avionul și elicopterul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×