12 idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii, iubiți, părinți și bunici

Silviu Ghering   
în Stiri mondene
05/12/2018, 12:26
12 idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii, iubiți, părinți și bunici GALERIE FOTO
12 idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii, iubiți, părinți și bunici

Moș Nicolae este pe drum, cu desaga plină de cadouri pentru copii cuminți și cu nuielușe pentru cei nescultători! Pentru copii în primul rând, dar nici cei mari nu au fost uitați, părinți sau nu, bunici sau nu. Nu degeaba luna decembrie este numită „Luna cadourilor”. „Debutează” cu cel mai iubit dintre sfinți, Sfântul Nicolae, din bunătatea, iubirea de oameni, generozitatea căruia s-a „născut” tradiționalul Moș Nicolae, și se încheie cu Moș Crăciun, „fratele” lui Moș Nicolae, care bucură întreaga lume de Crăciun, în sfânta zi a nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Noaptea cea mare dintre ani este un alt prilej de a face și primi cadouri, pentru ca Anul Nou să ne găsească „înnoiți” și generoși.

Povestea lui Moș Nicolae izvorăște din legenda Sfântului Nicolae, ocrotitorul copiilor, călătorilor, marinarilor, pescarilor, brutarilor, farmaciştilor, parfumierilor, dogarilor, fetelor nemăritate și al năpăstuiților acuzați și condamnați pe nedrept. Una dintre primele dovezi ale bunătății și generozității Sfântului Nicolae, salvarea celor trei fete ale unui tată prea sărac pentru a le asigura viitorul și de aceea pornit să le vândă spre desfătarea unor bărbați bogați, a dus la tradiția ghetelor umplute cu daruri. Pentru a nu fi văzut, Sfântul Nicolae a aruncat pe hornul casei fetelor pungi cu bani care au căzut în pantofii acestora!

12 idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii, iubiți, părinți și bunici

Prăznuirea Sfântului Nicolae, sărbătoarea lui Moș Nicolae nu este asociată cu daruri mari, somptuoase, luxuriante, accentul este pus pe ideea de a oferi şi de a face bucurii altora, după modelul Sfântului Nicolae de la Patara, provincia Lichia, în sudul Turciei de astăzi. Care ar fi cele mai tradiționale, dar și nimerite cadouri pentru cei mici, dar și pentru cei mari? Să vedem, să le luăm pe rând…

Pentru copii…

  1. Se ştie că Sfântul Nicolae lăsa monede în pantofii celor săraci, așa că ar fi foarte nimerit să căutați bani de… ciocolată pe care să-i puneți în ghetuțele celor mici.
  2. O altă idee ar fi bastonașele de marțipan, care amintesc prin formă de toiagul episcopal al Sfântului Nicolae.
  3. Un alt cadou tradițional este clasica pușculiță, de orice formă și oricât de sofisticată ar fi (ultimele modele cântă sau își modifică forma când „primesc” un ban!), dar menit nu numai să-l bucure pe copil, dar să-l și învețe să economisească „bani albi pentru zile negre”, cum se spune în popor.
  4. Fructele, în primul rând portocalele și mandarinele sau clementinele, care simbolizează aurul dăruit cu mare generozitate de Sfântul Nicolae săracilor, sunt obligatorii, ca să spunem așa, în completarea dulciurilor tradiționale din cadourile aduse de Moș Nicolae.
  5. Clasicile trenulețe, maşinuţele, animăluţe de pluş, mici Puzzle-uri şi alte jocuri care să le dezvolte copiilor abilităţile de comunicare şi interacţiune sunt binevenite. Lăsați tabletele sau telefoanele „dăștepte” pentru Moș Crăciun sau zilele de naștere, lăsați copiii să fie timp cât mai îndelungat copii…
Moș Nicolae este marea bucurie a copiilor la început de decembrie, așteptat cu nerăbdare în noaptea dinspre 5 spre 6 decembrie
Moș Nicolae este marea bucurie a copiilor la început de decembrie

Pentru îndrăgostiți…

  1. Îndrăgostiții își pot dărui mici podoabe, de la inele la cercei, de la lănțișoare la brățări, care să le amintească tot timpul de iubirea lor.
  2. Nu uitați nici cănile pentru cafea sau ceai, personalizate vesel cu mesaje de amor, care să fie folosite de cealaltă „jumătate” cu mândrie la… serviciu! Nici pentru acasă nu sunt de neglijat.
  3. Micile piese de lenjerie intimă sunt foarte bine-venite, pot contribui la „aprofundarea” intimității, dar fiți atenți la stadiul relației, să nu fie prea devreme și să aibe exact efectul contrar…
Moș Nicolae „umple” și mai mult inimile pline de iubire cu darurile sale specifice pentru cuplurile nedespărțite de îndrăgostiți
Moș Nicolae „umple” și mai mult inimile pline de iubire. ale îndrăgostiților…

Pentru părinți și bunici…

  1. Urcând în vârstă, un cadou primit mereu cu bucurie sunt bijuteriile – da, și bărbații se bucură de un inel discret și elegant sau de un lănțișor! De femei nu mai vorbim, o bijuterie este calea cea mai scurtă spre inima lor…
  2. Un calendar de birou personalizat, tradițional peisagistic sau… hot, nu spunem mai mult!, o agendă elegantă, din piele, un stilou de marcă, iată tot atâtea cadouri potrivite de Moș Nicolae.
  3. Cum foarte potrivite de „ascuns” în pantofi sau cizmulițe sunt și produsele de artizanat autentic, de la străchinuțe, farfurii, blide, căni, la ștergare, marame, ii sau podoabe lucrate manual.
  4. Îmbrăcămintea de sezon, mai ales mânușile sau fularul (cu versiunea feminină numită eșarfă), dar și puloverele, sunt foarte bine-venite, în deplină armonie și utilitate cu sezonul rece în care ne aflăm la început de decembrie. Mai ales pentru bunicuțe și bunici, care au nevoie nu numai de căldură sufletească…
Moș Nicolae nu uită niciodată nici pe părinți sau pe bunici... au și ei parte de cadouri puse în ghete sau cizme
Moș Nicolae nu uită niciodată nici pe părinți sau pe bunici…
  • „Mosule, mi-ești tare drag,
  • Și te-aștept cu drag în prag.
  • Și te rog să îmi aduci,
  • Multe daruri în papuci.
  • Nu uita și de ai mei,
  • Să-i fericești și pe ei.
  • Iar de acum înainte,
  • O să fiu mereu cuminte”
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×