12.000 de angajați, disponibilizați din cauza taxei pe lăcomie! Cel mai afectat sector

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
30/01/2019, 18:46
12.000 de angajați, disponibilizați din cauza taxei pe lăcomie! Cel mai afectat sector GALERIE FOTO
12.000 de angajați din sectorul bancar vor fi disponibilizați din cauza taxei pe lăcomie

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB) susține că 12.000 de angajați vor fi disponibilizați din cauza taxei pe lăcomie introduse de Guvern, adică 25% din salariaţii din sectorul bancar. Paraschiv Constantin a precizat că a primit promisiuni din partea băncilor că până în luna martie nu vor fi făcute restructurări masive, potrivit Profit.ro.

Restructurările în sectorul bancar ar urma să înceapă în luna martie, când intră în vigoare taxa pe lăcomie. Sindicaliștii cer să fie consultați atunci când stabilesc planurile de restructurare și vor ca șefii băncilor să adopte măsuri care să ușureze situația angajaților afectați. Domeniul bancar nu este singurul lovit de valul de restructurări. Companiile din energie au anunțat, de asemenea, că vor concedia un sfert din personal și susțin că vor tăia jumătate din fondurile alocate investițiilor.

Sectorul bancar va fi cel mai afectat de disponibilizări
Sectorul bancar va fi cel mai afectat de disponibilizări

12.000 de angajați din sectorul bancar vor fi disponibilizați din cauza taxei pe lăcomie

„Avem informaţii că 25% din angajaţii sistemului bancar ar urma să fie disponibilizaţi dacă ordonanţa care a introdus taxa pe active va rămâne în forma actuală. Am început deja negocieri pentru a ne asigura că se vor lua măsuri pentru ca oamenii afectaţi să poată trece mai uşor peste eventualele restructurări masive”, a declarat Paraschiv Constantin, președintele FSAB.

Sindicaliștii susțin că disponibilizările sunt sigure dacă ordonanța Guvernului va rămâne în forma actuală. Ei mai cer suplimentarea numărului de salarii compensatorii acordate celor care vor fi disponibilizați și criterii clare, cum ar fi situația socială sau numărul de copii aflați în întreținere. Sindicaliștii nu văd deloc cu ochi buni ordanoanța Guvernului, în condițiile în care cei care vor fi dați afară de la o bancă vor întâmpina dificultăți în căutarea unui nou loc de muncă la o altă bancă, lovită și ea de valul de disponibilizări.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×