Ziua Națională a Tineretului, sărbătorită pe 2 mai! Care este Capitala Tineretului!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
02/05/2018, 10:24
Ziua Națională a Tineretului, sărbătorită pe 2 mai! Care este Capitala Tineretului!
Ziua Națională a Tineretului, sărbătorită pe 2 mai

Astăzi, 2 mai, în România ar trebui să fie organizate evenimente sportive, culturale şi artistice, cu ocazia Zilei Tineretului! Ziua de 2 mai a fost decretată prin Lege drept Ziua Tineretului în anul 2004, după ce în perioada comunistă aceasta fusese singura zi de sărbătoare legală pentru tineret.

Conform actului normativ, toate autorităţile administraţiei publice centrale şi locale ce au atribuţii în domeniul educaţiei, culturii, sportului, cercetării, turismului, protecţiei mediului, sănătăţii şi finanţelor au obligaţia să susţină financiar şi organizatoric evenimentele prilejuite de marcarea acestei zile.

15 deputați au propus ziua de 2 mai drept Ziua Națională a Tineretului

Proiectul legislativ privind decretarea acestei zile a fost inițiat de 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare. La 5 octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților, aceasta fiind și Camera decizională. În 2008, Ziua Tineretului a fost decretată zi liberă pentru toată lumea.

Dina anul 2016, în România este selectat câte un oraș care primește denumirea de Capitala Tineretului din România! Oraşul respectiv este sprijinit financiar, respectiv prin formare şi consultanţă, pentru a implementa iniţiativele din dosarul de candidatură.  În noiembrie 2017, în cadrul celei de-a II-a ediţii a Summitului Tinerilor, care a avut loc la Bacău, Baia Mare a fost desemnată Capitala Tineretului din România pentru perioada 2 mai 2018 – 1 mai 2019.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×