ZECE lucruri pe care NU LE ŞTIAI despre Mr.Bean

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
09/01/2016, 19:52
ZECE lucruri pe care NU LE ŞTIAI despre Mr.Bean GALERIE FOTO

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi comici ai micului ecran din Anglia a împlinit vârsta de 61 de ani pe 6 ianuarie.

Puţini sunt cei care ştiu amănunte despre Mr. Bean, aşa că puteţi citi în continuare zece curiozităţi despre actorul care îi dă viaţă, Rowan Atkinson, scrie click.ro.

1. Rowan Sebastian Atkinson a venit pe lume pe 6 ianuarie 1955, în regiunea Durham County din nord-estul Angliei.
2. Dupa ce şi-a terminat şcoala generală a devenit student la Universitatea din Newcastle, specialitatea inginerie în domeniul electric, apoi a urmat un masterat la Oxford şi a început să cocheteze cu actoria.
3. A interpretat scheciuri pentru Oxford University Dramatic Society si a facut parte din trupa clubului de teatru experimental al universităţii.
4. El şi fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair, au fost colegi la Cathedral Chorister School, Durham.
5. A debutat în 1979 cu un rol în filmul de scurt metraj “Canned Laughter”.
6. Primele apariţii episodice au fost în serialele “Lena” şi “The Innes Book of Record” din 1980. Primele roluri principale le are în serialul „Not the Nine O’Clock News” – 1982, apoi cu sitcomul medieval „The Black Adder” din “1983. Succesul acestuia din urmă a determinat realizarea unui şir de continuări, având ca eroi pe urmaşii personajului original.
7. A fost căsătorit cu Sunetra Sastry din 1990 până în noiembrie 2015, iar împreuna au doi copii, Benjamin şi Lily.
8. Actorul este pasionat de maşini, având o colecţie impresionantă de mărci precum Aston Martin V8 Zagato, Morgan Aero Max sau McLaren F1.
9. Rowan Atkinson a apărut în peste 60 de filme şi seriale. Pentru următoarea perioadă are două proiecte noi, filmele “Maigret’s Dead Man” şi „Maigret Sets a Trap”.
10. A fost unul dintre invitaţii de onoare de la nunta prinţului Charles cu Camilla Parker Boweles.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×