Vreme noiembrie și decembrie 2018: „Temperaturi foarte scăzute”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/11/2018, 13:54
Vreme noiembrie și decembrie 2018: „Temperaturi foarte scăzute”
Iată ce spune ANM pentru vremea din lunile noiembrie și decembrie

Se anunță o vreme extremă pentru lunile din noiembrie și decembrie 2018. Meteorologii indică temperaturi foarte scăzute, și o masă de aer rece venită din zonele de est și sus-est din partea Europei. Directorul excutiv de la Administrația Națională de Meteorologie a adus mai multe detalii în ceea ce privește vremea pentru lunile noiembrie și decembrie.

„Nu este un semnal favorabil pentru ceea ce ar putea să se întâmple, pentru că acest parametru, împreună cu ceea ce am arătat mai devreme, generează o masă de aer foarte rece în partea de est şi sud-est a Europei, deci inclusiv şi asupra ţării noastre”, a declarat Florinel Georgescu, director ANM.

Vreme extremă în România pentru noiembrie și decembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie anunță două furtuni din Atlantic și Mediterană pentru lunile noiembrie și decembrie, potrivit Agerpres. Iată cum se situează vremea în România pentru ultimele două luni ale anului 2018. “Ca să ne facem o idee la ce ne-am putea aştepta în perioada următoare, trebuie să ne uităm la câţiva parametri de la nivelul emisferei nordice. Trebuie să fac precizarea că, întotdeauna când facem o prognoză meteorologică cu anticipaţie din ce în ce mai mare, trebuie să ne uităm la o arie din ce în ce mai mare. Lipsa de gheaţă în zona polară ar putea încercui vortexul polar, acea zonă cu vânturi foarte puternice.

Încercuirea acestui grup de vânturi puternice care determină masa de aer foarte rece să rămână în zona arctică favorizează această pătrundere a maselor de aer foarte reci înspre Europa, bineînţeles şi către continentul nord-american. Acesta ar putea fi un semnal pentru posibile episoade cu temperaturi foarte scăzute în zona euro-asiatică. De asemenea, un alt parametru după care ne uităm în această perioadă este extinderea suprafeţei acoperită cu strat de zăpadă din zona euro-asiatică. Se observă că, în ultimele luni, această extindere a fost minimă comparativ cu anii precedenţi”, a specificat directorul ANM, Florinela Georgescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×