Viorica Dăncilă şi Theodor Paleologu, la slujba de la Patriarhie. Candidații la prezidențiale l-au cinstit pe Cuviosul Dimitrie cel Nou, ocrotitor al Bucureştiului

Premierul demis al României Viorica Dăncilă şi candidatul la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu au mers la la slujba de la Patriarhie. Aceștia l-au cinstit astfel cu ocazia Sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, pe ocrotitorul al Bucureştiului. Trebuie remarcat faptul că Viorica Dăncilă a venit împreună cu soţul său, dar şi cu secretarul general al PSD Mihai Fifor, unul dintre apropiații ei.

Viorica Dăncilă şi Theodor Paleologu, la slujba de la Patriarhie

Ea a venit mai târziu, fiind întâmpinată de doi preoţi. Dăncilă a fost prezentă şi anul trecut la Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou şi s-a închinat la racla cu moaştele acestuia. Atunci a venit însoţită de Rovana Plumb şi de Paul Stănescu. Theodor Paleologu, candidatul PMP la Preşedinţie, a postat o înregistrare din timpul slujbei, anunţând că este prezent la ceremoniile de la Patriarhie.

”Astăzi sînt la Patriarhie, la Sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitor al Bucureştiului”, a scris el pe Facebook. Trebuie specificat că nu este pentru prima oară când Viorica Dăncilă merge la biserică. A făcut gestul acesta și înaintea alegerilor europarlamentare, dar atunci nu a avut prea mult noroc. Social democrații n-au obținut un rezultat prea bun și la o zi distanță aveau să rămână și fără liderul Dragnea.

Dăncilă, abonată la slujbe

Astfel, la începutul lunii mai, unul dintre popasurile făcute de premier de atunci a fost nedeia momârlanilor, de la marginea municipiului Vulcan. Câteva zeci de oameni au așteptat-o, în ploaie, pe Dăncilă, în fața bisericii din Sohodol, un cartier din orașul Vulcan, Valea Jiului. Însoțită de ministrul Eugen Teodorovici și alți lideri ai formațiunii politice, a fost întâmpinată de simpatizanți ai PSD cu aplauze la lăcașul de cult.

Slujba a fost întreruptă preț de câteva minute, pentru ca Viorica Dăncilă și gazdele sale să ciocnească ouă roșii. Mai apoi, Dăncilă s-a îndreptat spre Teodorovici, invitându-l să ciocnească. Cei doi urmau să devină oamenii principali în PSD în doar câteva zile.