Viorica Dăncilă, serie de acuze la adresa președintelui Klaus Iohannis! „Au mai rămas 19 zile până când vom scăpa de dictator”

Fostul premier al României Viorica Dăncilă a lansat o serie de acuze la adresa președintelui Klaus Iohannis! Candidata social democraților la alegerile prezidențiale a transmis că românii mai au de așteptat 19 zile pentru a scăpa de ”acest președinte dictator”, pe care l-a acuzat că vrea să acapareze toate instituțiile statului și să îngenuncheze România. Mai mult de atât, Dăncilă spune că PSD va forma un grup ce va monitoriza tot ce vor face Ludovic Orban și miniștrii săi.

Viorica Dăncilă, serie de acuze la adresa președintelui Klaus Iohannis!

”Pentru a preveni abuzurile și nedreptățile pe care Klaus Iohannis și Guvernul său le pregătesc românilor, Partidul Social Democrat va forma un grup care va monitoriza constant activitatea Guvernului Ludovic Orban. Grupul va fi format din foști miniștri și alți specialiști în diverse domenii ai PSD, și va prezenta rapoarte periodice cu privire la derapajele acestui Guvern.

Am spus foarte clar că ne vom asuma cu maximă seriozitate rolul de opoziție. Și nu o vom face doar politic, ci și prin acțiuni concrete menite să sprijine și să apere românii de toate aceste măsuri injuste, crude, care au indus o stare generală de nesiguranță și de teamă. Au mai rămas doar 19 zile până când vom scăpa România și românii de acest președinte dictator care trebuie oprit la vot din a acapara toate instituțiile statului și a îngenunchea România”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă nu i-a predat mandatul lui Ludovic Orban

Fostul prim-ministru Viorica Dăncilă a spus că-i este foarte greu să predea mandatul unui om care i-a făcut plângere penală pentru înaltă trădare. Dăncilă a afirmat că, fiind un om credincios, a iertat acest lucru şi nu a făcut la rândul său plângere penală pentru aceste acuze, dar ”aceste lucruri rămân întipărite în suflet”. ”Este foarte greu să predau mandatul unei persoane care, după cum ştiţi, mi-a făcut plângere penală de înaltă trădare.

Deci este foarte greu să trec cu vederea peste acest lucru. Eu sunt un om credincios şi credinţa spune că trebuie să ierţi, şi am iertat acest lucru, drept dovadă, nu am făcut pe urmă eu o plângere în instanţă pentru aceste acuze. Dar, totuşi, aceste lucruri rămân întipărite în suflet”, a declarat la Antena 3, Viorica Dăncilă.