Viorica Dăncilă este cunoscută acum în toată țara, dar și peste hotare. Este premierul României, se ocupă de destinele românilor, face politică la cel mai înalt nivel, dar are un regret. Premierul nu mai poate găti pe cât ar dori, și spune că este o gospodină desăvârșită.
Premierul Viorica Dăncilă a vorbit deschis în ultima vreme despre mai multe aspecte ale vieții sale, inclusiv cum și-a întâlnit soțul, dar și despre fiul ei adoptat. Pe lângă aceste subiecte, premierul Viorica Dăncilă a recunoscut că îi place să gătească, deși, în ultimul timp, ajunge mai des la Bruxelles, decât în bucătărie.
Prim-ministrul a declarat că îi place mult să facă sarmale, ciorbe, dar şi deserturi. Viorica Dăncilă are un punct slab de care suferă de ficare Crăciun, dar și Paște! A recunoscut că nu se pricepe deloc la cozonaci, nu îi ies niciodată! Premierul spune că face în schimb un pandişpan cu vişine pe cinste, această prăjitură fiind una dintre preferatele ei și a familiei sale.
4 ouă mari;
5 linguri pline cu zahăr;
6 linguri pline cu faina;
1 plic zahar vanilat;
150 gr visine fara sambure;
1 praf sare
Albuşurile se bat spumă cu sare.
Adăugăm treptat zahărul şi mixăm încontinuu până se dizolvă complet.
Gălbenuşurile le mixăm 1 minut cu zahărul vanilat.
Citeste si: Desert: Clatite delicioase cu apa clocotita
Peste gălbenuşuri adăugăm albuşurile bătute spumă, amestecăm uşor.
Adăugăm treptat făina şi amestecăm uşor, de jos în sus, până se încorporează complet.
Adăugăm compoziţia formată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o întindem într-un strat uniform.
Adăugăm vişinele în compoziţie – din loc în loc, pe toată suprafaţa prăjiturii.
Se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 C pentru 15- 20 de minute, până devine auriu.
Timp de preparare: 50 de minute
Porţii: 20