Viorica Dăncilă a plecat din fruntea Guvernului cu o gafă de zile mari. Fosta șefă a Executivului a ținut să sublinieze într-un speech reușitele mandatului său, după care la final a vrut să le mulțumească celor care s-au aflat în echipa ei. Nu a ieșit deloc bine pentru deja fostul premier care a stârnit din nou zâmbete. ”Vă mulțumesc pentru toată munca care am depus-o”, a spus Viorica Dăncilă
De altfel, de-a lungul timpului, Viorica Dăncilă s-a remarcat prin gafe, bâlbe și greșeli gramaticale. Vă readucem aminte că în cadrul unei sedinte de guvern, a spus 20-20 in loc de 2020: „Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douazeci şi hotărârea Guvernului”. A spus de şase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, in timpul unei sedinte a Executivului, citind de pe foi.
La intalnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul raspuns pe care premierul Dancila a stiut sa-l dea la o intrebare in limba engleza din partea omologului israelian a fost: “He, he”. A urmat o gafa de protocol la intalnirea cu Papa Francisc. Viorica Dancila nu a invatat in engleza formula de adresare catre Suveranul Pontif, rostind: “Sfintia Voastra, I am very glad for this opportunity”. Dăncilă a avut și o plângere la CNCD după ce a spus că „Cei care dezinformeaza UE sunt autisti”
Întrebată de presă dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns că „Orice om îi este teamă de o plângere penală”. A vrut să plece de la întâlnirea cu premierul croat Andrej Plenković, pe care Dancila l-a invitat in Palatul Victoria inaintea intonarii imnurilor celor doua tari. Culmea, chiar acesta i-a facut un semn discret sa astepte. A repetat gafa si i-a facut semn premierului croat sa intre in Palat inainte de salutarea garzii de onoare.
La finalul declaraţiilor comune, premierul Dancila i-a propus acestuia intr-o engleza greoaie: “Make a photo?”. Dăncilă s-a remarcat negativ și după ce a spus că Pakistanul și Iranul sunt în UE. „Bineînţeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuţii cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate”