Viorica Dăncilă a găsit investitorul privat dispus să realizeze un port în București

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/10/2018, 10:05
Viorica Dăncilă a găsit investitorul privat dispus să realizeze un port în București
Viorica Dăncilă a găsit firma care să facă port în București

Premierul Viorica Dăncilă a găsit o firmă din domeniul logistic ce dorește să demareze proiectul unui port în București, pe canalul Dunăre-București. Prim-ministrul României se aflăacum în turneu în Turcia, Kuweit și Emiratele Arabe Unite.

Aceasta susține că a găsit un investitor potrivit pentru a face portul din București. Proiectul canalului este unul cu mult mai vechi, însă social-democrații pare că l-au preluat deja.

Viorica Dăncilă a găsit investitori pentru canalul Dunăre-București

Un proiect de pe timpul conducătorului comunist Ceaușescu pare că a început să se contureze abia acum. Viorica Dăncilă a găsit o firmă care să fie dispusă să investească în acest proiect. De asemenea, turcii sunt interesați să pună bazele unui spital regional în orașul Constanța. Premierul Viorica Dăncilă a anunțațt miercuri, la Antena 3, că acesta va fi în parteneriat public-privat. „Preşedintele Erdogan a prezentat interesul părţii turce pentru construirea unui spital regional la Constanţa în parteneriat public-privat, un spital cu o mie de paturi”, a declarat Dăncilă. Datorită întâlnirilor cu președitele Erdogan, Viorica Dăncilă a prezentat proiectele lansale de Guvernul român.

De asemenea, aceasta a menționat și că România și Turcia au semnat un memorandum pe domeniul sănătății și încă unul în domeniul educației. În timpul vizitei la Turcia s-a stabilit creșterea volumului schimbărilor comerciale dintre țara noastră și Turcia la 10 miliarde de dolari, de la 7 miliarde de dolari cât sunt acum. „Ne-am întâlnit cu DP World, lider mondial în domeniul logistic, operator a peste 70 de porturi în 41 de ţări şi care deţine 9 la sută din transportul internaţional de containere. Compania are în plan să investească peste o sută de milioane de dolari în parcuri logistice şi industriale la Curtici, Aiud, Craiova, Constanţa, Bucureşti şi judeţul Prahova. De asemenea, sunt interesaţi de construcţia portului Bucureşti pe canalul Dunăre – Bucureşti şi vor veni chiar săptămâna viitoare în primele discuţii”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×