Vești bune pentru pensionari: cum pot primi bani mai mulți, în 2019, conform legii

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
01/02/2019, 14:00
Vești bune pentru pensionari: cum pot primi bani mai mulți, în 2019, conform legii GALERIE FOTO
Vești bune pentru pensionari: cum pot primi bani mai mulți, în 2019, conform legii

Pensionarii vor lua mai mulți bani în 2019. S-a pregătit legea care permite pensionarilor să-și rotunjească pensia. Ei au acum posibilitatea de a obține și alte venituri suplimentare, fără ca pensia pe care o încasează lună de lună să fie pierdută.

Pensionarii pot acum obține sume suplimentare de bani fie ca persoane fizice autorizate (PFA), fie din drepturi de autor, chirii sau dividende. Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii prevede posibilitatea de a cumula venituri atât din activități dependente, cât și din activități independente cu pensia. Iar asta indiferent de cât de mari sunt aceste venituri. Pensionarii care vor să beneficieze de această prevedere trebuie doar să depună o declarație unică.

Pensionarii pot câştiga mai mulţi bani în 2019. Legea este la promulgare pe masa peşedintelui Klaus Iohannis

Pensionarii pot câştiga mai mulţi bani în 2019.  Veştile bune vin după ce a apărut Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii. Aceasta le permite pensionarilor să obțină venituri din activități independente, indiferent de cuantum, fără să li se suspende plata pensiei, coform legii.  „Cei pensionați anticipat pot obține simultan aproape orice alte venituri care nu presupun un raport de muncă/de serviciu. Pot obține venituri din chirii, din dividende, din jocuri de noroc, din activități agricole.”, este una dintre specificaţiile din noua lege care este la un pas de aprobare.

Pensionarii au acum posibilitatea de a obține și alte venituri suplimentare, fără ca pensia pe care o încasează lună de lună se fie pierdută.

Noua lege permite persoanelor care au meserii precum clovnii, călăreţii de circ, dresorii de animale salbatice, soliştii vocali de operă, dansatorii, acrobaţii, instrumentiştii suflători, balerinii sau cascadorii, să se încadreaze la meserii grele. Ca recompensă statul le va permite prin noua lege retragerea timpurie din câmpul muncii. Varianta de lege a trecut de cele două Camere ale Parlamentului, iar în acest moment trebuie doar aprobată de Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×