Val de cutremure în România, duminică. Datele publicate de INFP

După ce am avut parte de unul dintre cele mai intense cutremure, duminică dimineață, la ora 03:38, pământul s-a mai cutremurat de două ori. Conform datelor publicate de Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului(INFP), În România s-au mai înregistrat încă două seisme semnificative. Unul de dimineață, cu o intensitate mai puternică decât replicile lui, care a avut și urmări. Acesta a avut o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter.

Acesta, conform datelor apărute în presă, s-a produs cu doar 22 de minute înainte de intrarea orei de iarnă în vigoare. Potrivit EMSC.org, seismul a avut un epicentru de 152 de kilometri pe oră. Din nefericire, mișcarea plăcii tectonice a avut și urmări. Autoritățile au primit multe apeluri alarmante. Despre cum a s-a prezentat situația în Capitală a vorbit și managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov. ”În prima jumătate de oră, în jur de 15 solicitări pentru lipotimii sau atac de panică. Cazurile sunt în desfășurare, au plecat echipe de intervenție imediat când s-au primit solicitări.

Val de cutremure în România! Iată datele publicate de INFP

Datele, conform INFP

Din fericire, la acel moment, nu erau cazuri în așteptare astfel că solicitările acestea au primit imediat o resursă”, a spus Alin Grasu, conform Mediafax. De asemenea, în acel moment ISU a transmis un mesaj pentru cetățeni. ”Atenție. În urmă cu puțin timp s-a produs un cutremur. Păstrați-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoașteri în teren pentru a identifica posibile pagube”, a fost începutul mesajului autorităților.

Al doilea s-a produs la ora 05:48, în Buzău, și a avut o magnitudine de 3,2, la o adâncime de 148 de kilometri. La scurt timp a urmat un altul, înregistrat în regiunea Buzău, cu o magnitudine de 3,2 pe scara Richter și un epicentru de 117 kilometri.