O firmă din Statele Unite ale Americii pe nume Moderna care are sediul lângă Boston a creat primul vaccin experimental pentru coronavirus, iar mai multe persoane sănătoase urmează să-l testeze pentru a vedea care este eficiența acestuia.
Firma americană de biotehnologie Moderna a creat primele fiole de vaccin experimental pentru COVID-19 care urmează să ajungă în faza de testare abia la sfârșitul lunii aprilie și abai după ce trece de procesele de aprobări va putea fi folosit în cazul oamenilor. Până atunci vaccinul va fi testat pe un număr mic de persoane sănătoase.
Vaccinul pentru coronavirus care a fost denumit mRNA-1273 și a fost trimis la National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) la numai șase săptămâni după ce cercetătorii americani au început să lucreze la faza de imunizare.
Una dintre publicațiile americane a relatat că primele două doze de vaccin vor fi testate pe un număr de 25 de voluntari pentru a vedea care sunt reacțiile pe care le are în ceea ce privește coronavirusul.
În situația în care testul clinic se va dovedi a fi unul de succes atunci cercetătorii americani vor mai face teste noi pentru ca mai poi vaccinul să fie aprobat de autoritățile de reglementare în domeniul sănătății.
Tot mai mulți oficiali din sectorul sănătății și companii farmaceutice lucrează de zor pentru a putea identifica cât mai repede tratamentul sau vaccinul în ceea ce privește epidemia de coronavirus care a izbucnit în China în decembrie 2019.
Până la ora actuală la nivel mondial au fost infectați peste 80.000 de oameni, motiv pentru care cercetătorii lucrează într-un ritm alert pentru a accelera procesul de aprobare al vaccinului și pentru a încerca răspândirea și cel mai important oprirea virusului periculos.
Directorul NIAID Anthony Fauci a declarat că un test clinic ar putea începe abia la sfârşitul lunii aprilie după ce se trece cu succes de Faza 1 de testare. Acesta este așadar primul pas în producerea unui vaccin disponibil pentru a fi utilizat pentru coronavirus.
Fauci a mai spus că în ciuda faptului că cercetătorii de la Moderna lucrează la foc continuu vaccinul nu va putea fi disponibil foarte devreme. Cel mai probabil primul vaccin pentru coronavirus va putea fi utilizat pe oameni abia peste 18 luni.
Pe de altă parte Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că unul dintre medicamentele sale, Remdesivir, dă semne că ar ajuta la tratarii bolii provocate de coronavirus.