Vacanţă prelungită de 1 Mai! Câte zile vor fi liberi bugetarii!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
12/04/2018, 14:09
Vacanţă prelungită de 1 Mai! Câte zile vor fi liberi bugetarii!

Românii se vor bucura de încă o zi liberă în vacanţa de 1 Mai! Premierul Viorica Dăncilă a anunţat la începutul şedinţei de Guvern că ziua de 30 aprilie va fi declarată zi liberă.

“Data de 30 aprilie va fi zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, având în vedere că marţi 1 mai este zi nelucrătoare. Prevederile nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, iar pentru a recupera ziua de 30 aprilie, instituţiile publice vor opta fie pentru desfăşurarea activităţii în regim normal- sâmbătă 5 aprilie, fie pentru prelungirea timpului de lucru până în data de 11 mai, conform unei planificări stabilite”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Bugetarii se vor bucura de patru zile libere în vacanţa de 1 Mai

Potrivit hotărârii de Guvern, ziua de 30 aprilie se declară zi liberă, atfel încât bugetarii să aibă patru zile libere în minivacanţa de 1 Mai. „Pentru ziua stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 5 mai 2018 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 11 mai 2018, potrivit planificărilor stabilite”, se arată în Hotărârea de Guvern.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×