Una dintre cele mai folosite bancnote va ieși din circulație!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
19/11/2018, 19:12
Una dintre cele mai folosite bancnote va ieși din circulație!
Banca Centrală Europeană(BCE) a anunțat că emiterea bancnotei de 500 de euro se va opri.

În viitorul apropiat, una dintre cele mai folosite bancnote va ieși din circulație! Banca Centrală Europeană(BCE) a anunțat că emiterea bancnotei de 500 de euro se va opri. Și, chiar dacă aceasta este una dintre cele mai utilizate în tranzacțiile din Europa, fiind aproape de un procent de 30% din cele 1.000 de miliarde de euro aflate în circulație anul trecut, păstrate sub forma hârtiilor de 500 de euro, nu va mai exista.

Însă, bancnotele de 500 de euro, pentru cei cărora vestea le-a dat un șoc, vor rămâne în circulație timp de mai mulți ani. De asemenea, acestea vor mai putea fi folosite la plată. Totodată, hârtiile vor fi și răscumpărate la ghișeele băncilor centrale, asta după ce nu vor mai fi tipărite.

Una dintre cele mai folosite bancnote va ieși din circulație în viitorul apropiat!

una dintre cele mai  folosite bancnote va iesi din circulatie, în viitorul apropiat
Hârtia de 500 de euro va ieși din circulație!

De altfel, bancnotele și monedele euro circulă din anul 2002, iar la Banca Centrală Europeană, din 2013, a început tipărirea celei de-a doua serii de hârtii euro, aceștia începând cu bancnota de 5 euro. Mai târziu, a urmat și tipărirea hârtiilor de 10 și 20 de euro. Revenind la hârtiile care vor ieși din circulație, acestea cumulează un procent de doar 3% din totalul bancnotelor în moneda europeană. Dar, cu toate acestea, reprezintă 28% din valoarea totală a banilor euro, însemnând 300 de miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×