Coreea de Sud este una dintre cele mai afectate țări de coronavirus, iar asiaticii au realizat un studiu prin care răstoarnă tot ce se știa despre coronavirus și perosanele cele mai afectate de această pandemie.
Sud-coreeni au analizat pentru acest studiu 220.000 de persoane și au constatat că cei foarte tineri sunt cei mai afectați de coronavirus, dar rata de mortalitate tinde spre zero.
Deși reprezintă doar 13% din populația Coreei de Sud, tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani reprezintă categoria cu cea mai mare rată de infecție cu coronavirus, aproximativ 30%.
Următoarea categorie de vârstă în care ponderea de infectare este mare o reprezintă persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 59 de ani, aceștia fiind și cei mai mulți din țară. Pe acest segment, sud-coreeni au descoperit că există aproximativ 19% persoane care au contractat virusul ucigaș.
În schimb, copiii de până la 9 ani sunt cei mai puțin afectați, doar 0,8%, urmați de persoanele de peste 80 de ani, care au o rată de infecție de 3%. Deși au o rată mică de infectare și reprezintă o categorie de vârstă destul de redusă în Coreea dde Sud, vârstnicii au cea mai mare rată a mortalității la COVID-19.
”Cei mai mulți dintre cei tineri vor avea simptome ușoare sau deloc, dar, dacă nu vor sta izolați, vor determina răspândirea coronavirusului, care îi va afecta pe bătrâni, bolnavii cronici și lucrătorii din spitale. Stai la distanță și ajută sutele de mii de persoane care sunt vulnerabile în fața virusului”, este mesajul un medic microbiolog pentru tinerii sud-coreeni.
Până în acest moment, Coreea de Sud a raportat peste 8.100 de cazuri și 75 de decese. În schimb, Seulul a anunțat că peste 800 de persoane s-au vindecat total după ce au contactat virusul COVID-19. Coreea de Sud este a patra țară a lumii în funcție de cazurile raportate, după China, Italia și Iran.
Banca Centrala a Coreei de Sud (BOK) a anunțat săptămâna trecută că va pune în carantină bancnotele timp de două săptămâni, cu scopul de a înlătura orice urmă de coronavirus. Mai mult, sud-coreenii au anunțat că ar putea să ardă unele bancnote, ca parte a eforturilor de opri extinderea epidemiei de coronavirus.
În urma studiilor realizate de cercetători din cadrul celor mai prestigioase universități din întreaga lume, aceștia au ajuns la concluzia că virusul COVID-19 este cel puțin la fel de infecțios precum cel gripal și se transmite extrem de ușor, dovadă fiind sutele de mii de cazuri înregistrate deja la nivel mondial. Diferența majoră este, însă, că în momentul de față nu avem un vaccin sau vreun tratament care să pună capăt pandemiei.