Un bebeluș a murit după ce părinții l-au operat acasă! Ce intervenție chirurgicală i-a adus sfârșitul

Un bebeluș de cinci luni a murit după ce părinții i-au făcut o circumcizie acasă. Tragedia s-a întâmplat în Italia, iar micuțul a fost transportat de urgență la un spital din Bologna, vineri, după ce a suferit un atac de cord în urma căruia s-a stins din viață.

Un bebeluș a murit după ce părinții l-au operat acasă

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, părinții copilului de cinci luni fiind cercetați pentru omor. Pe roate este și efectuarea autopsiei pentru a determina cauza morții. De altfel, este pentru a doua oară, în trei luni, când un copil a decedat din cauza unei circumcizii făcute acasă, în Italia. Despre genul acesta de tragedii a vorbit și primarul orașului Scandiano, pentru telegraph.co.uk.

„Este un incident foarte serios și sper că cei responsabili vor plăti în fața legii pentru acest lucru. Toată comunitatea s-a reunit pentru acest copil care și-a pierdut viața. Toți ne-am rugat pentru sufletul lui”, a spus edilul. Mai mult, acesta a precizat și că este este îngrijorător faptul că există încă persoane care practică aceste ritualuri cu un caracter vechi, căci pun în pericol viața micuților lor.

Un bebeluș de cinci luni a murit după ce părinții i-au făcut o circumcizie acasă,

Între 4.000 și 5.000 de copii din Italia suferă această operație, iar până la o treime se desfășoară acasă

De asemenea, anul trecut, în luna decembrie, un copil de doi ani, de origine nigeriană, a murit, iar fratele lui geamăn a supraviețuit după ce părinții le-au făcut operația de circumcizie acasă. Totodată, un alt copil a murit, la Torino, în 2016, și, mai mult, tot în acel an au mai fost raportate victime în Treviso și Bari.

Între 4.000 și 5.000 de copii din Italia suferă această intervenți

Foad Aodi, președinte al asociației medicilor străini(AMSI), se luptă pentru o mai mare reglementare a circumciziei și cere ministerului Sănătății să ofere părinților acces la servicii medicale pentru acest gen de intervenție la prețuri accesibile, în încercarea de a preveni mai multe decese. Între 4.000 și 5.000 de copii din Italia suferă această intervenție, iar până la o treime din operații se desfășoară acasă.