Turist, grav rănit în Munţii Făgăraşului! Anunţul venit de la Salvamont Buşteni

Salvamont Bușteni a anunțat că un turist a fost grav rănit în Munții Făgărașului. Salvamontiștii au demarat operațiunea de salvare a acestuia. Se pare că este vorba de un bărbat în vârstă de 50 de ani din București. Acesta a suferit o căzătură în gol de la aproape 200 de metri conform celor de la Salvamont Bușteni.

„In acest moment se desfasoara o actiune de salvare in Bucegi. Un barbat de aproximativ 50 de ani, membru al unui club alpin din Bucuresti, a cazut pe Valea Seaca dintre Clai si a suferit mai multe traumatisme la cap si membru inferior drept. 15 salvamontisti muncesc acum la evacuarea ranitului de pe munte. Revenim mai tarziu cu alte informatii.”, au anunțat cei de la Salvamont Bușteni într-un comunicat postat pe pagina oficială de pe o rețea de socializare.

Turist, grav rănit în Munţii Făgăraşului! Salvamontiștii l-au dus în viață la spital după o operațiune de 6 ore

Turistul grav rănit din Munții Făgărașului a fost salvat. Potrivit şefului serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc,  salvatorii au intervenit sâmbătă după amiază, pe traseul Valea Seacă dintre Clăi, în masivul Bucegi. Turistul a căzut și era grav accidentat când cei de la Salvamont au fost solicitați să intervină. Bărbatul rănit era însoțit de o altă persoană. Cei doi se aflau într-o zonă extrem de dificilă, unde traseul nu era marcat.

După o intervenție maraton, de șase ore, cei de la Salvamont Bușteni au reușit să-l salveze pe turistul rănit. „Am revenit! Cei doi alpinisti incercau sa coboare pe acea vale, cand unul dintre ei a alunecat si a cazut mai bine de 200 de metri, pe un teren foarte inclinat cu o zapada dura, in bulgari de avalansa. Doar norocul a facut ca victima sa scape cu viata si dupa aproape 6 ore de munca, aceasta a fost predata la ambulanta si dusa de urgenta la spital.”, au anunțat cei de la Salvamont Bușteni.